Varázslatos samponok

Nagyon zsírosodik a hajam. Kétnaponta mosnom kellett, amitől meg a fejbőröm száradt ki, korpásodott, viszketett, feszült. Utána jött a zsírosodás másnapra… Két hete mosom a Cytosan samponnal a hajam. „Nyikorgós” tisztára mosta. Nagyon vékonyszálú az enyém, nagyon nehéz volt kifésülni, sok szál ki is jött. Először. A fejbőrömet már első használat után kicserélte. Nem korpásodik, nem viszket. Szerintem a faggyútermelést is helyreállította, mert mikor meg akartam mosni, akkor vettem észre, hogy még nem kell. Mert 3 nap után sem volt zsíros. Tükörfényes, van tartása, és fésülködéskor is már 4 használat után feleannyi hajam hullik ki. Nekem ez lesz a kedvencem a Ruticelit sampon mellett, mert annak az illatát imádom, és azt, hogy rugalmassá teszi a hajamat, plusz a hajvégek sem töredeznek. Kifejezetten örülök, hogy elfogyott a bolti samponom és szerintem nem is veszek többet….Cytosan sampont viszont tuti!!!!”

A Cytosan sampon egy méregtelenítő hatású sampon. A hajból és a fejbőrből is eltávolítja a lerakódott salakanyagokat. Tőzeghumát tartalma nem csak tisztít, hanem táplál is, és megerősíti a hajat. Olyan ez, mint egy iszappakolás. Folyamatosan viszont nem ajánlom használni, mert akkor túltisztít, és pont ezért fog zsírosodni a haj. Elégedjünk meg azzal, hogy a Cytosan sampon kitisztította az eltömődött pórusokat, levegőhöz jut a hajunk, és végre képes felvenni a tápanyagokat. Egy flakon bőven elég egy ilyen tisztító kúrához. Utána válasszunk másik sampont. A Ruticelit azért jó választás, mert élénkíti a keringést a fejbőrben, és a hajhullás gyakori oka, hogy nem jut elég tápanyaghoz a haj az elégtelen keringés miatt. Ha hormonális problémák is vannak, akkor a Cytovital vagy az Artrin sampont válasszuk. A Cytovital sampon a hormonháztartás női oldalát erősíti. Ha gyakori gyomor panaszunk van, emésztési gondokkal küzdünk, vagy néha ránk jön a szédülés, akkor igen valószínű, hogy ezt a női oldalt kell erősíteni. Ha azonban inkább a felfázás keseríti az életünket, vagy derékfájás, esetleg vesekő, vagy mozgásszervi problémák, akkor a hormonháztartás férfi oldalát erősítsük az Artrin samponnal. A problémás fejbőr ápolására ellenben a Droserin, vagy Protektin sampont használjuk. Lehet a fejbőr egyszerűen csak hámló, viszkető, de sajnos az is előfordul, hogy kisebesedik. Ha a széklet gyakran nincs rendben, vagy körömgombától szenvedünk, vagy a bőrünk általában száraz, kicserepesedésre hajlamos, akkor a Droserin sampont válasszuk. Ha valamilyen allergiában szenvedünk, vagy az étkezés utáni teltségérzet és puffadás jellemző ránk, esetleg epekövünk van, refluxot állapítottak meg, vagy gyakran gyötör a migrén, akkor feltétlenül a Protektin sampont próbáljuk ki először.

Az a szenzációs, hogy a samponokkal is meg tudjuk valósítani a Pentagram regenerációt. Vagyis a Hagyományos Kínai Orvoslás (HKO) 5 elem tana alapján valamennyi elemet feltölthetjük a samponok segítségével. A HKO filozófiája is azt mondja, hogy minden állandó változásban van, a tavasz után könyörtelenül jön a nyár, vagyis ne ragadjunk le egyik samponnál sem, hanem használjuk őket felváltva. A szervezetünk sem örül annak, ha egyoldalúan tápláljuk. Senki sem akarja minden nap a kedvenc kajáját enni. Először mindenképpen a Cytosan sampont használjuk, hogy a hajunk és fejbőrünk befogadó legyen. Aztán a helyes sorrend: Droserin, Protektin, Artrin, Cytovital és a Ruticelit zárja a sort. Ha például mozgásszervi panaszaink vannak, és ezért az Artrin sampon jó nekünk, akkor is kezdjük a Cytosan samponnal, aztán jöhet az Artrin, és a sorrenden nem változtatva a többi, vagyis Cytovital, Ruticelit, Droserin és a Protektin zárja a sort ebben az esetben.

A samponok koncentrált formában kaphatóak, használat előtt hígítani kell őket 4x-es mennyiségre, vagyis 1 rész samponhoz 3 rész vizet adjunk. Egy külön flakonban nagyobb mennyiségű hígítást is elkészíthetünk. A tisztán gyógynövény samponok úgy működnek, hogy rátapadnak a hajra és a fejbőrre, így fejtik ki hatásukat. Ezért alaposan kell őket leöblíteni, jól ki kel dörzsölni a fejbőrből is. Az természetes, hogy az első pár mosásnál kemény lesz tőle a haj. Ez annak köszönhető, hogy a sampon kioldja a hajban talált vegyszermaradványokat. Ez a jelenség pár mosás után megszűnik, és ha kitartunk ezek mellett a samponok mellett, akkor nem is jelentkezik újra ez a probléma, mert az Energy samponjai teljesen vegyszermentesek. A kezdeti keménységet egy kis hajolajjal vagy balzsammal korrigáljuk. A festett hajat egyik sampon sem bántja, ezt én magam is tudom igazolni. Ugyanis a vörös hajszín a legkritikusabb ebből a szempontból, és nekem egyik sampon sem bontotta meg a hajam színét. S ha valakinek megtetszik a sampon illata, akkor nyugodtan használhatja tusfürdőnek is. Tömény változatban nagyon pici mennyiség is elegendő az egész test megtisztítására, s ne feledjük, mindezt vegyszermentesen érhetjük el!

Ajánlaja cikkünket ismerőseinek