Útkeresőknek

Amikor valaki eljön hozzám, akkor én mindig megkérdezem, hogy: „Neked miben segíthetek?” Fontos számomra az, hogy aki velem szemben ül, mit tart a legfontosabb problémának. A beszélgetés során sok mindenre fény fog derülni, de arra a kérdésre feltétlenül választ kell kapnia, ami miatt megkeresett.

Azonban van, amikor ezt a választ kapom: „Nekem a feleségem mondta, hogy jöjjek ide!” vagy „Nem tudom, nekem azt mondták, hogy ide feltétlenül el kell jönnöm!”. Mindenkinél megpróbálom feltárni azokat a pontokat, amin változtatni kell ahhoz, hogy jobban érezze magát. A változás persze nem rajtam múlik, az nem az én felelősségem. Ha valaki úgy gondolja, hogy én vagyok a márkaszerviz, s hozzám bármikor beadhatja a testét és/vagy a lelkét egy teljes renoválásra, akkor ő rosszul érti az én szerepemet. A felelősséget senkitől sem vehetem át, nem nekem kell megváltoznom, és nem nekem kell gyógyulnom. A problémái továbbra is az övé maradnak, nem veszem át tőle, annyi történik mindössze, hogy én segítek. Segítek abban, hogy jól lássa mi a probléma, azt is lássa, hogy hogyan teremtette ezt meg magának, s ketten közösen kiterveljük, hogyan lehet ezen változtatni. Együttes munkáról van itt szó, és nem arról, hogy majd visszamegyek a szervizbe, ha elkészült a javítás. Mindenki magának teremti a saját problémáit. Akkor tanul belőlük, ha ezeknek a javítását is megéli, ugyanúgy megdolgozik érte, mint amikor létrehozta a problémát. Az én felelősségem csupán addig tart, hogy jó tanácsot adok. Éppen ezért tisztelem az útkeresőket. Azokat az embereket, akik megértik, hogy önmaguk tehetnek a legtöbbet önmagukért, s a bennük lezajló változásoknak önmaguk a legfőbb forrásai. Az ilyesfajta útkeresést szívesen támogatom továbbvivő gondolatokkal. Ez is egy gyógyító beszélgetés. Segítek meglelni a helyes ösvényt a kívánt változáshoz. Erre példa a következő levél:

„Ma reggel megfogalmazódott bennem, hogy mi tart vissza a változásoktól. Persze, a félelmeim. Ha nem jó irányba megyek, vagy nem jól döntök, ennek következménye a betegség. Minden nem jó irányba való menetel következménye a betegség. Ezért kutatom a lelki okát mindennek. S inkább nem lépek, nem merek dönteni, csak nehogy fájdalmat éljek át.

Mit tudok csinálni ezzel a programommal?

Újabb információkhoz hogy tudok hozzájutni? A könyveket már kicsit unom, hiszen nagyon sokat elolvastam, s úgy érzem mindegyikbe szinte ugyanaz van, s nem tudok belőlük táplálkozni.

Kérlek segíts ezen ,köszönöm.

Van még egy kérdésem. Te az egóval ellátott lelkekről kapsz infókat, vagy csak a tiszta lélekről (egó mentestől)?”

Az egó arra való, hogy tudjál járni, enni, inni, emészteni, fejlődni a testi szinten. Gondolkodni, döntéseket hozni, főleg meditálni nem lehet vele. Az csak okoskodás és agyalás. Próbálkozás. Az én hitem szerint legalábbis így van. Én úgy szoktam kikapcsolni az egómat, hogy behívom, aktiválom a belső gyermeket és a szellemi vezetőt, és ők kiszorítják. Egyszerűen őket szólítom meg, az egó nincs megszólítva, így kívül reked. Amikor a hozzám forduló emberekkel foglalkozom, akkor is ez van. Az egyik lány azt mondta, hogy Mara, te ilyenkor teljesen átszellemülsz. Így látszik kívülről, amikor nem az egó uralja a terepet 🙂

A belső gyermek és a szellemi vezető nem fél. Nem tudják, hogy  hogyan kell félni. Csak az egó tud félni. Ha félelmeid vannak, akkor túlságosan nagy szerephez jut benned az egó. 

Ha nem lépsz semerre, akkor nem is jutsz sehova. Ez megint az egó biztonsági játéka, mert képtelen a helyes döntésre. A döntéseket a szellemi vezetőddel beszéld meg. Ő a benned élő Bölcs, ő tudja, hogy számodra melyik út a helyes. A bölcs ember nem fél. A bölcs ember tisztában van a várható eseményekkel, tetteinek a következményeivel, így nincs számára ismeretlen vagy kiszámíthatatlan, amitől félhetne. Nem kell bölcsnek lenned, hiszen az vagy. Csak ne az egódat éld meg 🙂

Minden információ benned van, vagy képes vagy elérni azt. Hiszen minden információ létezik. Már megvan valahol. Kérdezd meg a belső gyermekedet, hogy tudja-e a választ. Ha azt mondja, hogy nem, akkor kérdezd meg, hogy meg tudja-e szerezni. Ha ezt sem, akkor adass vele fel egy hirdetést az univerzumba, hogy keresed azt a létezőt, aki a fény oldalán áll, és ismeri a választ. Amíg ebben a világban mászkálsz, addig jó kezekben vagy, hiteles információkat kapsz, olyanokat is, amik semmilyen könyvben nincsenek leírva, s nem utolsó sorban az egód sértődötten félrevonul. Nem baj, sértődjön csak meg, majd fogja alább is adni 🙂

Ha bizonytalan vagy, kétségbeesett, tanácstalan, vagy félelmeid vannak, nos, erre csak az egód képes. Lépj kapcsolatba a tudatosságod alsó (belső gyermek) és felső (szellemi vezető) szintjeivel. Minél többször szólítod őket, annál tisztább lesz a csatorna, és annál érthetőbbek lesznek a válaszok 🙂

Én minden esetben a hozzám fordulók belső gyermekével beszélgetek, ha szükséges, akkor a szellemi vezetővel is. Az egóval nem állok szóba, nincs értelme.

Remélem mindenkinek segítettem egy kicsit az útkeresésben 🙂

Ajánlaja cikkünket ismerőseinek