Túlsúly

Egy középkorú hölgy telefonált az előbb. Örömmel újságolta, hogy már nem fáj a lába. Pedig évek óta szenvedett vele. Hol is kezdődött ez a történet? Amikor először találkoztunk, akkor a túlsúlyproblémákban kért segítséget. Mivel gombás fertőzést találtam, elsősorban ezzel foglalkoztunk. Utána jött egy nőgyógyászati probléma, alhasi fájdalmakkal és vérzéssel. Mivel a vérzés nem szűnt meg, meg kellett történnie az évek óta halogatott műtétnek. Ez a probléma is rendeződött. Csípő és gerinc panaszok miatt történt korrekció az ezt követő időszakban. Aztán következett a visszeres, lábfájós panasz.

Ezt is féreg okozta, mint általában a visszeret, méghozzá az a makacs fajta, amit csak a cseresznyemag tud kipusztítani. A kúra lejárt, a tünetek megszűntek. Most már foglalkozhatunk az eredeti problémával, a súlyfelesleggel.

A múltkor egy másik kliensem, akinél szintén férgeket érzékeltem a szervezetében, arról számolt be, hogy ő szinte érzi, amikor ezek a paraziták valami jelet küldenek az agyába, hogy egyen. Azt mondta, hogy addig nem hagyják békén, amíg valami édeset nem eszik. Érdemes erre odafigyelni. Ha valaki úgy érzi, hogy egyszerűen képtelen abbahagyni az evést, és már csak az eszével akar enni, de a gyomra tiltakozik, akkor felmerülhet a gyanú, hogy valamilyen parazita van a szervezetben, ami ezt az ingert kiváltja. A féreg is és a gomba is csinál ilyet.

Sokan fordulnak hozzám azzal a kéréssel, hogy segítsek megszabadulni pár kilótól. Ezzel kapcsolatban el kell, hogy mondjam, hogy a túlsúly sohasem elsődleges tünet, az mindig valaminek a következménye. A háttérben nagyon különböző okok állhatnak. Itt például többféle parazita és hormonális probléma is volt. Ha egy szervezet betegséggel küzd, akkor nem lehet tőle elvenni diétával, hogy csökkenjen a testsúly, mert akkor elmélyülhetnek a tünetek. Fogyasztószerekkel is kísérletezhetünk, de nyilván másképp fog működni minden egy beteg szervezetben, mint egy egészségesben. Én azt tanácsolom, hogy a fogyókúrát mindig úgy kezdjük, hogy először szabaduljunk meg a testi és lelki nyűgjeinktől, legyünk egyensúlyban önmagunkkal és a világgal, s akkor a fogyás is egyenletes, testünkkel összhangban lévő folyamat lesz. Bár ekkor már valószínűleg fogyókúrás receptre nem is lesz szükség ☺

Ajánlaja cikkünket ismerőseinek