Tejfehérje allergia

Manapság minden második ember allergiás vagy érzékeny valamilyen élelmiszerre, élelmiszerek egy csoportjára. Előkelő helyet foglal el köztük a tejfehérje allergia. Kézenfekvő, hogy ha allergiások vagyunk a tejfehérjére, akkor kerüljük a tejtermékek, vagy tejterméket tartalmazó élelmiszerek fogyasztását. De vajon mit tehetünk még?

„Üdvözlöm! Egyik ismerősöm volt Önnél, és Ő ajánlotta Magát. Tavaly novemberben derült ki, hogy tejfehérje allergiám van. Azóta diétázom. Az arcomon jelentkeztek pattanás szerű sebek, amik be voltak gyulladva. 5 hónapi diéta után már „csak” hegek vannak. Új sebek nem keletkeztek. A kérdésem az lenne, hogy a hegek eltűntetésében tudna-e segíteni?”

Igazából a tejfehérje allergia és a bőrtünet is ugyanarra az okra vezethető vissza: reflux dolgozik a háttérben. A refluxról már sokat írtam korábbi írásaimban, nem ismételném. A lényeg az, hogy ha a májban fertőzés van, akkor egyrészt nem termelődnek olyan enzimek, amik a tejfehérje feldolgozását megoldanák, vagy nem olyan mértékben termelődnek, esetleg nem megfelelő minőségben. Másrészt a máj által kiválasztott epesav sem megfelelő. A refluxra különösen jellemző, hogy kevés epesav jut csak a vékonybélbe, mert egy része sajnos a gyomorba jut. Az a fertőzés fajtájától függ, hogy éppen melyik ételcsoport emésztéséhez hiányoznak a feltételek. A különböző ételallergiák kiváltó okaként, éppen ezért, gyakran a refluxot lehet megjelölni. Az allergia megszüntetéséhez azonban nem elegendő, ha csak a belekkel foglalkozunk és diétázunk. A fertőzésnek sem az a természete, hogy egyre kisebb helyen nyilvánul meg, hanem éppen terjeszkedésre törekszik. Így az a diéta, ami korábban hatásos volt, később már nem lesz elég a tünetek visszaszorításához. A kérdés ebben az esetben az volt, hogy mit kezdjünk a hátramaradt sebekkel az arcon. A sebek gyógyítására az Energy egyik új, sokoldalúan használható terméket ajánlottam,  a Sacha Inchi (inka mogyoró) olajat. Javasoltam, hogy ezzel kenje be az arcát, majd fújja le a Visage water arctonikkal, és gyengéden masszírozza be az egészet. Ezt legalább naponta egyszer, az esti fürdés után végezze el, de ha teheti, akkor reggel ismételje. Igazából számomra az a megnyugtató, ha az okot is kezeljük, ezért javasoltam a refluxra Peralginból szedni 26 napig 3×2-t, majd még 14 napig 2×2-t, mellette pedig a Chanca Piedra teából inni 26 napig napi 1 litert. A Sacha Inchi régi sebeket, gyermekkori himlőfoltokat, növekedési csíkokat is képes eltüntetni. Olyan, mintha újrastrukturálná a bőrt. Természetesen nem csak a hegekkel teszi ezt, hanem az egészséges bőrrel is, így kozmetikai célokra is használhatjuk. Kevés vízzel is be lehet masszírozni, de persze a Visage water hatékonyabb. Azért, mert egy harmadkori hőforrás magas ásványi anyag tartalmú vizéből készült, és így a bőr újjáépítését ásványi anyagokkal tudja fokozni. Az is megfelelő, ha a Sacha Inchi olajból a kedvenc arckrémünkhöz teszünk pár cseppet, vagy a testápolónkba. A hajunk se maradjon ki a jóból, hajmosáskor tegyünk pár cseppet a samponhoz, lágy és fényes lesz tőle a hajunk. Hajvasalás előtt feltétlenül tegyünk ebből az olajból a hajra, de hajvégápolónak is kiváló. Belsőleg is sokat segít nekünk ez az omega3-6-9 esszenciális zsírsavakat tartalmazó olaj. Idegrendszeri problémáknál, magas koleszterin és/vagy triglicerid szintnél, vércukor és vérnyomás problémáknál ajánlom elsősorban. Általánosan jó hatással van a belek állapotára és a mirigyrendszer működésére.

„Üdvözlöm! Végeztem a kezeléssel amit ajánlott, a teát megittam, a Peralgin kapszulákat bevettem, az inkamogyoró olajat és az arcvizet a mai napig használom. Nagyon sokat javult az arcom! Aminek nagyon örülök! Már nem kell elfednem semmiféle barnító krémmel! A diétát tartom ezentúl is, már megszoktam, hogy megvonom magamtól azokat az ételeket, amik tartalmaznak tejterméket. Hálás vagyok, hogy segített így interneten, látatlanban!”

Ajánlaja cikkünket ismerőseinek