Tejfehérje allergia

Manapság minden második ember allergiás vagy érzékeny valamilyen élelmiszerre, élelmiszerek egy csoportjára. Előkelő helyet foglal el köztük a tejfehérje allergia. Kézenfekvő, hogy ha allergiások vagyunk a tejfehérjére, akkor kerüljük a tejtermékek, vagy tejterméket tartalmazó élelmiszerek fogyasztását. De vajon mit tehetünk még?

„Üdvözlöm! Egyik ismerősöm volt Önnél, és Ő ajánlotta Magát. Tavaly novemberben derült ki, hogy tejfehérje allergiám van. Azóta diétázom. Az arcomon jelentkeztek pattanás szerű sebek, amik be voltak gyulladva. 5 hónapi diéta után már “csak” hegek vannak. Új sebek nem keletkeztek. A kérdésem az lenne, hogy a hegek eltűntetésében tudna-e segíteni?”

Igazából a tejfehérje allergia és a bőrtünet is ugyanarra az okra vezethető vissza: reflux dolgozik a háttérben. A refluxról már sokat írtam korábbi írásaimban, nem ismételném. A lényeg az, hogy ha a májban fertőzés van, akkor egyrészt nem termelődnek olyan enzimek, amik a tejfehérje feldolgozását megoldanák, vagy nem olyan mértékben termelődnek, esetleg nem megfelelő minőségben. Másrészt a máj által kiválasztott epesav sem megfelelő. A refluxra különösen jellemző, hogy kevés epesav jut csak a vékonybélbe, mert egy része sajnos a gyomorba jut. Az a fertőzés fajtájától függ, hogy éppen melyik ételcsoport emésztéséhez hiányoznak a feltételek. A különböző ételallergiák kiváltó okaként, éppen ezért, gyakran a refluxot lehet megjelölni. Az allergia megszüntetéséhez azonban nem elegendő, ha csak a belekkel foglalkozunk és diétázunk. A fertőzésnek sem az a természete, hogy egyre kisebb helyen nyilvánul meg, hanem éppen terjeszkedésre törekszik. Így az a diéta, ami korábban hatásos volt, később már nem lesz elég a tünetek visszaszorításához. A kérdés ebben az esetben az volt, hogy mit kezdjünk a hátramaradt sebekkel az arcon. A sebek gyógyítására az Energy egyik új, sokoldalúan használható terméket ajánlottam,  a Sacha Inchi (inka mogyoró) olajat. Javasoltam, hogy ezzel kenje be az arcát, majd fújja le a Visage water arctonikkal, és gyengéden masszírozza be az egészet. Ezt legalább naponta egyszer, az esti fürdés után végezze el, de ha teheti, akkor reggel ismételje. Igazából számomra az a megnyugtató, ha az okot is kezeljük, ezért javasoltam a refluxra Peralginból szedni 26 napig 3×2-t, majd még 14 napig 2×2-t, mellette pedig a Chanca Piedra teából inni 26 napig napi 1 litert. A Sacha Inchi régi sebeket, gyermekkori himlőfoltokat, növekedési csíkokat is képes eltüntetni. Olyan, mintha újrastrukturálná a bőrt. Természetesen nem csak a hegekkel teszi ezt, hanem az egészséges bőrrel is, így kozmetikai célokra is használhatjuk. Kevés vízzel is be lehet masszírozni, de persze a Visage water hatékonyabb. Azért, mert egy harmadkori hőforrás magas ásványi anyag tartalmú vizéből készült, és így a bőr újjáépítését ásványi anyagokkal tudja fokozni. Az is megfelelő, ha a Sacha Inchi olajból a kedvenc arckrémünkhöz teszünk pár cseppet, vagy a testápolónkba. A hajunk se maradjon ki a jóból, hajmosáskor tegyünk pár cseppet a samponhoz, lágy és fényes lesz tőle a hajunk. Hajvasalás előtt feltétlenül tegyünk ebből az olajból a hajra, de hajvégápolónak is kiváló. Belsőleg is sokat segít nekünk ez az omega3-6-9 esszenciális zsírsavakat tartalmazó olaj. Idegrendszeri problémáknál, magas koleszterin és/vagy triglicerid szintnél, vércukor és vérnyomás problémáknál ajánlom elsősorban. Általánosan jó hatással van a belek állapotára és a mirigyrendszer működésére.

„Üdvözlöm! Végeztem a kezeléssel amit ajánlott, a teát megittam, a Peralgin kapszulákat bevettem, az inkamogyoró olajat és az arcvizet a mai napig használom. Nagyon sokat javult az arcom! Aminek nagyon örülök! Már nem kell elfednem semmiféle barnító krémmel! A diétát tartom ezentúl is, már megszoktam, hogy megvonom magamtól azokat az ételeket, amik tartalmaznak tejterméket. Hálás vagyok, hogy segített így interneten, látatlanban!”

Ajánlaja cikkünket ismerőseinek

Share on facebook
Share on pinterest
Share on print
Share on email