Szemölcs, hüvelyi panaszok, és a jó öreg körömgomba

„Több éve kínlódom szemölccsel a kezemen, ami mára elég nagy méretűre megnőtt. Már legalább 4 féle kenőcsöt kipróbáltam, amit bőrgyógyász javasolt, de véglegesen semmi nem tüntette el. Újra és újra előjön, és nemrég fedeztem fel, hogy a talpamon is kialakulóban van kettő. A másik problémám, ami szintén több évre vezethető vissza, hogy hüvelyi panaszaim is vannak. A nőgyógyász által javasolt kúpok illetve gélek nem segítenek, csak enyhítenek hüvelyi folyásomon.

Viszkető érzést, amit általában írnak az ilyen esetekhez, nem tapasztaltam. Citológiai leletem P2-es volt és a nőgyógyász sem mondott semmi komoly problémát, mégis kellemetlenül érzem magam miatta. Elgondolkodtam rajta, hogy esetleg a kettő összefügg, valamilyen módon. Nem utolsó sorban apukámnak is vannak körömgombával panaszai, amit még szeretnék megemlíteni. Ő is próbálkozott már többféle krémmel, illetve ezüstkolloiddal, de semmivel sem múlott el. Kérem, ha tud, javasoljon Nekünk valamit, ami hatásos lehet, és megszabadít minket a kórokozóktól.”

Úgy látom, hogy az előző bejegyzés üzenete eljutott oda, ahol ez szükséges volt. Többen is elővették a szekrényből e témában fennálló régi panaszaikat. A szemölcs minden esetben valamilyen vírus jelenlétére utal. Ez csak egy kísérő jelenség, a szervezetben zajló folyamatok külső megnyilvánulása. Ezért nem eredményesek a külsőleges kezelések, a belső okot kell feltárni és megszüntetni. A szemölcsöt nehéz összefüggésbe hozni a nőgyógyászati panaszokkal, de talán ezek a bejegyzések is rávilágítanak arra, hogy a két tünetet együtt kell értelmezni. A szemölcs mutatja a vírus jelenlétét, a nőgyógyászati probléma pedig azt jelzi, hogy az alhasi részen kell keresgélnünk. A paraziták a szervezetbe ürítik a váladékaikat, amitől persze próbálunk megszabadulni. Egyszerűen keres magának egy kijáratot a közelben. Sajnos a távozáskor a kijárat nyálkahártyáit irritálja ez a váladék, és reakcióra készteti. Ugyanaz történik, mint amikor egy légúti fertőzés következményeként az orr nyálkahártyája váladékot termel, amit aztán kifújunk egy zsebkendőbe. Vagyis a tünetek alapján még mindig nem beszélhetünk egy konkrét okról, csak egy tipikus lefolyásról. Erre a megkeresésre a következő tanácsot adtam. A tesztem alapján jelenleg 3 gyulladásos góc van a szervezetben: belső fülben, petefészekben, illetve a karok és lábak bőrén. A fertőzés, ami ezt okozza több féle. A karokon és lábakon vírust, gombát és férget is érzékelek. Féreg van még az epehólyagban és a hasüreg köldök alatti részében, illetve a belső fülben. A bőrtüneteket belsőleg kellene kezelni, illetve a fertőzést meg kellene szüntetni. Ehhez egy 54 napos kúrát ajánlok. Lapacho teából napi 7 dl, mellette Grepofitból reggel 1, este pedig 3 szem. Kicsit kiterjedt ez a fertőzés, azért van szükség több időre. Ha tea is van az ajánlott kúrában, akkor általában nem szükséges a méregtelenítés, mert azt menet közben a tea elvégzi. Itt is az a lényeg, hogy a szervezetnek milyen a fogadókészsége a készítményekre.

No, és akkor nézzük az apuka problémáját. Mint ahogy egyetlen bőrtünetet sem lehet csak külső kezeléssel megszüntetni, úgy igaz ez a körömgombára is. A külsőleg megjelenő tünet valahonnan belülről táplálkozik. Ezt a forrást kell megtalálni és kiiktatni. A láb körmének gombásodását az esetek nagy részében a vastagbél fertőzöttsége okozza. Valóban találtam itt gombát, ami azonban egy féreg társaságában a gyomorban is megtalálható. Kiirtásukhoz azt javasoltam, hogy 27 napon át igyon meg napi 7 dl Smilax teát, és mellette szedjen este 2 szem Imunosant.

Még egy megjegyzésem lenne a bőrtünetekhez. Fontoljuk meg ezt a kenegetős kérdést. Képzeljük el, hogy a szervezetből valami éppen távozni akar, és igyekszik bőrön át, vagy valamilyen nyíláson át kifelé. Hogyan működnek a krémek? A hatóanyag a bőrön át igyekszik befelé. Nyilván mindkét dolog nem teljesülhet egyszerre. Azt javaslom, hogy ha a külsőleges kezelés hatására pár nap alatt nem változik az állapot, akkor váltsunk taktikát. Inkább a káros anyagok kijutását támogassuk valamilyen fürdővel, vagy borogatással. A Biotermálos és Balneolos fürdők is azt segítik, hogy a bőrön keresztül eltávozzanak a káros anyagok. Tehetünk a fürdővízbe krémeket és cseppeket is, amik az adott problémával kapcsolatban vannak. Mindenesetre az biztos, hogy a szervezet külső tünetet csak belső ok miatt produkál, s ezt mindig vegyük figyelembe, amikor terméket választunk.

Ajánlaja cikkünket ismerőseinek