Személyre szabott adagolás

Amikor tanácsot kérnek tőlem, akkor én mindig nagyon pontosan előírom, hogy miből, mikor mennyit, milyen hígításban és milyen szünetekkel kell szedni. Ez valóban eltérhet attól az általános javaslattól, ami a termékeket kísérő prospektusban tájékoztató jelleggel fel van tüntetve. Amikor otthon elolvassák a kis brossurát, néha elbizonytalanodnak, hogy melyik adagolást kell alkalmazni.

Tudom, a nyomtatott szövegnek nagyobb hitele van, mégis szükségesnek tartom tisztázni mi a különbség a két fajta ajánlás között. Az egyik tanácsot kérő anyuka így fogalmazta meg kétségeit:

„Az előző szereknél amit használtunk, az adagolást a dobozon és a prospektusok szerint alkalmaztuk. 3 hétig szedés, aztán egy hét szünet. A javaslatod szerint azt gondoltam a Regalennél ez biztos másképpen van. Most látom, hogy mégsem, hanem itt is a 3 hét egy hét szünettel az írott. Valamint az is különbség, hogy a Regalennél 4-6 év között a napi egy csepp a maximálisan javasolt. Kisfiam 4 és fél éves. Továbbra is azt javaslod , hogy napi több cseppet 3-nál több hétig és rövid szünetekkel szedjük, ahogy legelőször írtad?”
Anyuka azért fordult hozzám, mert a gyereknek állandóan duzzadtak a mandulái, és úgy gondolja, hogy ez így nem helyénvaló. A kisfiúnál refluxos tüneteket érzékeltem, ezért javasoltam a Regalen használatát. A gégében és a garatban tapasztaltam gyulladást, ezért duzzadtak meg a mandulák. Ez a gyulladás azonban nem kórokozó miatt alakult ki. A gyomorszáj nem zár rendesen, ezért a gyomorsav gőze feláramlik a gégén és felmarja annak felszínét. Javaslatom szerint reggel 1, este pedig 2 csepp Regalent kell használni egyszeres hígításban. 6 hét után javasoltam először 3 nap szünetet, majd 3 hét szedés 4 nap szünet, újabb 3 hét szedés és megint növeljük eggyel a szünetelő napok számát egészen 7 napig.

A prospektuson minden készítményre egy általános adagolásra olvashatunk javaslatot. Mivel nem tudni, hogy a termék használata mögött van-e személyes tanácsadás, vagy csak valaki úgy gondolja, hogy neki erre van szüksége, ezért biztonságosabb egy olyan adagolást írni a terméktájékoztatóra, ami szélsőséges esetekben sem okozhat problémát. Személyes tanácsadás alkalmával ettől eltérhetünk, és el is térünk. Nem csak én, kollégáim is. Én mindig az adott szervezetet kérdezem meg az optimális adagolásról. Bioinformációkról van szó, a szervezet ezek által az információk által tanul. A helyes működést tanulja és gyakorolja, amíg szedik. Ha kevés információt közlünk, akkor a szervezet nem tanul. Ha sokat, akkor meg tiltakozik a plusz teher ellen. Nem én mondom meg az adagolást, hanem kikérdezem a szervezetet, hogy mennyi információra van szüksége. Tulajdonképpen ez a tesztemnek az egyik része.

A szünetet is hasonlóképpen írom elő. Ha hamarabb tartunk szünetet, mint ahogy azt a szervezet kívánja, akkor esetleg megijed, hogy elveszítette azt a segítséget, amit eddig a cseppekkel biztosítottunk a számára. Ez az ijedség visszaveti az állapotát, lerombolja, amit eddig elértünk. Én gyakran tapasztalom azt, hogy az első 3 hét után nem kell szünetet tartani. Mindenki másképp tanul, más ütemben fogadja be az információkat. A kisfiúnál ezt az adagolást mutatta a szervezete, amit leírtam.

Ha nincs lehetőségünk személyes tanácsadásra, akkor alkalmazzuk a tájékoztatóban leírtakat. Ha a tünetek felerősödnek, akkor a szervezet tiltakozik, és csökkentenünk kell az adagolást, akár egészen 1 cseppig. Ha így is sok, akkor kezdjük el hígítani. Ha a szünet 2. vagy 3. napján azt érezzük, hogy hiányzik a csepp, és sokkal jobban éreztük magunkat amíg szedtük, akkor ne ragaszkodjunk az 1 hét szünethez, folytassuk hamarabb a megkezdett kúrát.

Ajánlaja cikkünket ismerőseinek