Kopaszodás

A hétvégén nekigyürkőztem, hogy a sok megválaszolatlan segítségkérő levelet elintézzem. Hiába, hétköznap már alig jut rá időm, mert személyesen is sokan keresnek. Egy fiatal nő, miután felsorolta a saját bajait, a párja számára is kért tanácsot: „28 éves férfi, aki az elmúlt években nagy ütemben kezdett kopaszodni. A homlokán a hajvonala folyamatosan „tűnik el”, azaz csúszik felfelé, és a fejtetején is egyre nagyobb folt látható. Őt borzasztóan zavarja a dolog. Jártunk már bőrgyógyásznál, természetgyógyásznál, hajszakértőnél, vásároltunk drogériai készítményeket, de semmi nem vált be, pedig tényleg kitartóan és pontosan alkalmaztunk mindent, amit ajánlottak, vagy magunktól megfelelőnek tartottunk.

Azt is észrevettem, hogy az elmúlt időben fokozottabban hullik a párom haja. Először mindezt a tél számlájára írtam, de később feltűnt, hogy a párnán, a fürdőszobában, a kanapén mindenhol a barátom hajszálai vannak, ami korábban nem volt jellemző. Pár éve még dús, megzabolázhatatlan, erős haja volt, ami mostanra erőtlenné, ritkává vált, és ez őt, mint férfit – érthető módon – borzasztóan megviseli. A környezete folyamatosan próbálja pozitív visszajelzésekkel bátorítani, én is próbáltam megértetni vele, hogy ez azért nem akkora tragédia, de nem képes túltenni magát a dolgon. Mit gondol, az Energy valamely készítménye segíthet ezen a problémán?”

Azt gondolom, hogy az Energy minden problémára tartogat megoldást, csak nem biztos, hogy ismerjük a kombinációkat. A múltkor például valakinek féreg irtáshoz kerestem készítményt. A teszt szerint használhattam az Energy-t, mégis minden termékre azt mondta, hogy ez sem jó, meg az sem jó. Na jó, mondom a kliens belső gyermekének, akkor mutasd meg te, hogy mire gondolsz. Megmutatta. A Vironalt és a King Kong-ot kellett összeházasítanom, külön-külön egyik sem volt jó. Szóval már a trükkös esetekre is fel vagyok készülve. Ez az eset ennél egyszerűbbnek tűnt, a következőt válaszoltam a feladónak:

„Párodnál már olvasásra is a veséjére gyanakodtam. A tesztem egy gombás fertőzést jelez a vesében. Gyulladás nem zajlik, így valószínűleg tünetei nincsenek ebből kifolyólag. Viszont komolyan kell venni, mert a vese méregtelenítő szerv, s ha nem működik, akkor nagyobb bajt is tud okozni, mint a hajhullás. Cytosan Inovum használatát javaslom Smilax teával együtt. Inovumból reggel 1, este 2 kapszula 55 napon át. Smilax-ból 28 napig napi 7,5 dl. Külsőleg is tudjuk támogatni a hajproblémák megszüntetését. Hajmosás előtt csináljon egy pakolást: fél deci csalánteába tegyen 7 cm Artrin krémet, ezt kenje a hajára és a fejbőrére és 10 percig hagyja rajta. Utána Artrin samponnal mosson hajat. 1 hét után már érzékelhető a változás.” Egy óra sem kellett, és új levél érkezett ezzel a szöveggel: „a hajpakolást épp most próbáltam ki a páromon, az elmondása szerint érzi, ahogy bizsereg a fejbőre, és ennek nagyon örül.” Tessék! 1 hét sem kellett a változáshoz! Egyébként ezt a csalánteás trükköt másnak is ajánlom. Nagyon felturbózza a krémek hatását. Ez is olyan, hogy külön-külön nem használnának, igazi erejük az együttes használatban rejlik. Bármelyik pentagram krémet társíthajuk a csalánteához. Orvosi csalánt vásároljunk hozzá, s ha lehet, akkor frissen főzzük. A krémet a haj vagy fejbőrprobléma alapján határozzuk meg. Két krém is lehet benne, például a Protektin a Droserinnel.

Erről jut eszembe! A Feng Shui-s foglalkozás után elém állt egy nyugdíjas korú hölgy, mert el szerette volna mondani, hogy ezek a samponok mennyire jók. Ő a Droserint próbálta a mi tanácsunkra, és azt vette észre, hogy sötétedik a haja. Helyesebben, mintha az ősz szálak szineződnének vissza. Már kérdezték tőle, hogy festeti-e a haját. Az Artrinról feltételeztem volna ezt a tulajdonságot, de úgy néz ki, hogy a többi samponnak is meg kell adni az esélyt.

Ajánlaja cikkünket ismerőseinek