Kertészkedjünk!

Egy kedves kliensemtől azt az üzenetet kaptam, hogy „a kertészlegénykék rendesen gondozzák a kiskertet, bár néha nem annyira rendesen, de aztán megint jól dolgoznak”. Van olyan eset, amikor az embernek nem testi problémái vannak, hanem a lelke fáj. Ilyenkor az Energy termékek mellé egy gyógyító beszélgetés is jár. A teszt során azt érzékeltem, hogy a szeretet áramlásában van elakadás. A szeretetünket nem csak másoknak kell odaadnunk, hanem önmagunkat is szeretnünk kell. Ha nem szeretjük önmagunkat, ha magunktól vonjuk meg ezt az érzést, mert mindent oda akarunk adni másnak, vagy mert nem tartjuk magunkat érdemesnek rá – a szívünk és a keringésünk fog testi szinten jelezni.

Képzeljük el, hogy a bennünk lévő szeretet egy kert, amelyben virágok vannak. Ahogy a virágok pompáznak, úgy nyílik, virágzik a mi szeretetünk is. Gondolatban menjünk el ebbe a kiskertbe, nézzük meg a virágainkat. Vajon van elég virág a kertben, vagy még sok terület van parlagon? Szomjasan kókadoznak, de senki sem öntözi őket? Ellepi őket a gaz, tüskés kórók nyomják el a bimbókat? Nézzünk szét ebben a kertben, beszélgessünk el a virágokkal, ültessünk bele néhányat, öntözzük és gondozzuk őket. Ha úgy érezzük, hogy képtelenség a kertünkből valami szépet kihozni, akkor se keseredjünk el! Hívjunk ügyes kertészlegénykéket, vagy éppen lánykákat, és kérjük meg őket, hogy segítsenek abban, hogy a kertünk rogyásig legyen a virágokkal, vonzzák oda a méhecskéket és a dalos pacsirtát is, és még a Nap is mosolyogjon örömében, hogy milyen szépet lát. Ápoljuk, gondozzuk ezt a kertet magunkban, s közben néha álljunk meg egy kicsit, és mi is gyönyörködjünk el abban, amit látunk. Ha szomorúak vagyunk, vagy bánat ér, akkor is vigaszt nyújtanak majd a virágok, hiszen odamehetünk hozzájuk, s ha a kezünkbe veszünk egy nyíló rózsát, amely ártatlanul bontogatja a szirmait, és ontja az illatát, akkor rájövünk, hogy a világban más is van, mint a mi fájdalmunk, s az a mi választásunk, hogy a fájdalmunkkal zárkózunk össze, vagy kimegyünk a kiskertbe…

Hát erről szólt az üzenet, és én boldog vagyok, mert ha ez az üzenet elért hozzám, akkor megvan a kert is és a kertészlegénykék is, és akkor idővel virulni fog az a kert, amelynek közepébe bazsarózsát ültettem. Mindenkinek jó kertészkedést kívánok!

Ajánlaja cikkünket ismerőseinek