Irritábilis bél szindróma (IBS)

„Kedves Mara! Először is örömmel tudatom, hogy nekem bevált a kétféle gyógyteás kúra, amit javasoltál, a parazita szűrés után. A hosszú ideje fennálló IBS betegségemet, szinte teljesen tünetmentessé tette. :-) Most a férjem problémájával fordulok Hozzád. Tudomásunk szerint nincs különösebb betegsége, vagy panasza, viszont fiatal korától kezdve (most 60 éves) pattanásos a bőre a hátán, de nagyon sokszor az arcán, orrán, homlokán is jelennek meg gyulladt pattanások, amelyek elmúlnak, majd újból előjönnek.

A fejbőrén két kisebb foltban pikkelysömör van, a haja pedig erősen korpásodik. Persze ezeket tünetileg kezeljük (speciális sampon, különféle krémek, kencék, stb.) A bőre miatt már többször járt bőrgyógyásznál is, gyógyszert és kenőcsöt írtak fel, amely csak átmeneti javulást hozott. Az Energy készítményeit kb. 5-6 éve rendszeresen szedjük ill. alkalmazzuk. (Mostanában gyakran kenegeti a pikkelysömörös részt Protektin krémmel is.) Szeretnénk tudni, hogy milyen terméket javasolsz, milyen adagban, mennyi ideig?”

A parazita szűrés, amiről ez a hölgy beszél, a zalaegerszegi Klub rendszeres, ingyenes programja. A meghirdetett időpontokban be lehet jönni, és megnézzük, hogy van-e valami fertőzés a szervezetben, ami tüneteket okozhat. Sokan igénybe veszik, de a visszajelzések általában nem írásban történnek. A férfiakat persze nehezebb rávenni egy ilyen fájdalommentes vizsgálatra, így lett ebből internetes tanácsadás. Viszont ez az IBS betegség felkeltette az érdeklődésemet. Nem emlékeztem már rá, hogy mit tanácsoltam annak idején, ezért megkértem a hölgyet, hogy írja le.

„Nagyon örülök, hogy jó hasznát vetted a tanácsaimnak! Esetleg ha megírnád, hogy milyen kúrákat csináltál, akkor közzétenném a blogomban, hátha másnak is segít.

Férjednél jelenleg is gyulladást érzékelek a homloküreg, mellüreg és a hasüreg területén. Ezeken a helyeken egy vírus is és egy féreg is tanyázik, ezeket kellene kiirtani. A tünetek ciklikusága mindig a paraziták életciklusát követi, ezért kell, hogy gyanús legyen, ha a tünetek hol erősebbek, hol lecsökkennek. Ilyenkor mindig van parazita, s az esetek nagy részében minden tünet megszűnik, ha kiirtjuk ezeket a parazitákat. Csináljon egy 27 napos kúrát, amely alatt napi 1 liter Királydinnye teát iszik, és reggel 2 szem Imunosant vesz be. Heti 1 alkalommal javaslok Biotermálos fürdőt, mert ez segíti a bőr tisztulását. Hajmosáshoz a Cytosan szappant ajánlom, az első mosásnál használja, hagyja rajta kicsit a habot, majd másodszorra a szokásos samponjával mossa. Sajnos még nincs forgalomban a Cytosan sampon, mert az lenne a legjobb, de talán szeptembertől már lesz.”

Hamarosan megérkezett a hölgy válasza is, így most megtudhatjuk mi a története az IBS visszahúzódásának.

„…nem tudom, hogy mennyi ideig fog tartani ez a kedvező állapot, de tény, hogy a kúra megkezdése után már 1-2 héttel érezhető javulás állt be, amely a kúra abbahagyása után is tart. (kb. 4-5 hete hagytam abba a macskakarom tea fogyasztását.) Most Regalen kúrát csinálok, ezt is a Te útmutatásod alapján, 3*3 hétig, napi 2*3 csepp adagban. Ezt a rossz májfunkció eredményem és magas koleszterinszintem miatt javasoltad. Most telt le az első rész, a heti szünetet tartom.

Az IBS betegségemet már 15 éve diagnosztizálták, és erre nem nagyon tudnak az orvosok hathatós és tartós gyógymódot. A betegség tünetei sok beteg mindennapi életét keseríti meg, hiszen a has puffadás, hasgörcs, hangos bélmozgás, korgás-morgás, gyakori WC-re futkosás a munkahelyen  ill. a közösségi élet folyamán is nagyon kellemetlen és kényelmetlen tud lenni.”

A levél mellékleteként az általam írt vizsgálati lapon a következők olvashatóak: gyulladás a hólyag, belső fül és a vékonybél területén. Gomba a vékonybélben és a hasüregben szabadon. Féreg a vékonybélben, belső fülben és a hólyagban. Javaslat: Chanca piedra tea 17 napig napi 8 dl, majd további 14 napig napi 6 dl. Utána Uncaria tomentosa tea 21 napig napi 7,5 dl.

Ajánlaja cikkünket ismerőseinek