Gyermekbetegségek

Sokszor keres meg aggódó szülő óvódás vagy kisiskolás gyermeke miatt. A sorozatos felső légúti tünetek és az orvosi rendelő sűrű látogatása arra készteti őket, hogy számba vegyék az alternatív terápiák adta lehetőségeket. Két estet szeretnék ezzel kapcsolatban bemutatni. „A segítségét és tanácsát szeretném kérni: a problémánk az hogy a 4,5 éves kisfiamnak rendszeresen havi gyakorisággal visszatérő tüszős mandula gyulladása van. Eddig összesen 20 db volt. Eleinte évente 1-3, tavaly már 9 és az idén 6 db.

A tünetek mindig azonosak: magas láz 38,5-39,2C, hányás. Ez tart 5 napig és utána elmúlik, letisztul a mandula és 30-40 nap múlva az antibiotikum abbahagyása után újraindul a folyamat. A torokváladék általában staffilococcus aureust tartalmaz, a labor értékek magas (hcrp 15, fvs33, we25/50) bakteriális gyulladásra utalnak. Eddig még mindig kapott antibiotikumot és általában kórházba kerül a hányás magas láz és kiszáradás veszélye miatt.

Több helyen vizsgálták már immun eltérést nem találtak, a mandulát jónak látták, a kivételével kapcsolatban abszolút megoszlanak a vélemények, többen óva intenek tőle, néhányan javasolták vagy az orrmandula illetve mindkettő eltávolítását. Kérem ha van valamilyen hasznos tanácsa számunkra akkor segítsen nekünk.”

Megnéztem a kisfiút, és azt láttam, hogy jelenleg is gyulladás van a mellhártyában, és a mellüregben egy féreg jelenlétét érzékeltem. Valóban nem a mandulák hibásak, és az antibiotikum a férgekre egyáltalán nem hat. Ahogy szaporodnak, hiszen senki sem irtja őket, úgy lép fel egyre gyakrabban egy felülfertőzéses tünet. Ezért nem lesz orrfolyása, hiszen ez nem légúti betegség. A hányás a szervezet részéről egy olyan reakció, amikor meg akar szabadulni a számára irritáló dolgoktól. Sajnos az az anyag, amit a férgek a szervezetbe ürítenek, sokszor allergén, irritálja a nyálkahártyát. Uncaria tomentosa (macskakarom) tea használatát javasoltam a Cytosan Inovum kapszula mellett. A két termékkel együttesen érhető el a megfelelő hatás, külön-külön nincs eredmény. 28 napig napi 5 dl teát igyon és 2×1 kapszulát szedjen a gyerek. A gyulladás csökkentését lehet még külsőleg is támogatni. Esti fürdés után a mellkasán kevés Artrin krémet kell vizes kézzel bemasszírozni.

A másik eset is tipikus, sok gyermek küzd kruppos tünetekkel, és valahogy még mindig nem egyértelmű a terapeuták számára sem, hogy ilyenkor a vastagbelet kell kezelni. Közreadom ezt az esetet is, hátha segít a felismerésben.

„…ő most lesz 9 éves, 2 éves kora óta visszatérő kruppjai vannak, holott régen a gyerekek ezt a betegséget 5-6 éves korukban kinőtték. És télen, ha beteg, akkor ha nincs is nehézlégzés, de szinte mindig ugató köhögése van. És most meg 2 hónapja van egy belső árpája, amit ha nem múlik el, ki fognak vágni, esetleg ha tudsz rá valami gyógyító módszert, kérlek írd meg nekem, nagyon aggódom emiatt (is).”

Nem szépíthettem a dolgot, meg kellett írnom az anyukának: kisfiadnak vastagbél gyulladása van, mert tele vannak gombával a belei. Elég nagy szakasz fertőzött. Azt már nem ecseteltem, hogy a gombák elszaporodását nagy mértékben segíti a gyerek édességgel történő megjutalmazása. Ezek a jutalomfalatok később megbosszulják magukat, s így nem hogy kinőné a gyerek a betegségeket, hanem még mélyebben megéli azokat. Megint csak az jutott eszembe, hogy helye lenne az ovis projekteknek, de mindenképpen azoknak az előadásoknak, ahol a szülők szembesülhetnek azzal, hogy jó szándékú köveikkel a pokolba vezető utat építik.

A vastagbélnek a tüdő a párja, ezt a kruppos tünet együttest mindig a vastagbélnél kezeljük. Mivel a gombák sok olyan anyagot ürítenek a szervezetbe, ami számunkra szemét, ezért ez a májat terheli, mert neki kell kiválasztani a méreganyagokat. A máj viszont a szemre néz. A szervezet ebben az esetben azt a választ adta, hogy a Chlorella zöld algával teljes mértékben megszüntethető a probléma. Mivel ez egy élelmiszer, ezért jó szívvel javasoltam a használatát. Reggel 2, délben 4 és este is 4 szemet rendeltem a Chlorellából. 20 nap után érdemes újra megnézni, hogy kell-e még, vagy áttérhetünk a Probiosanra. A Probiosan gombaölő is, és a bélflórát is helyreállítja, csak addig nincs értelme szedni, amíg ilyen sok gomba van. A kúra hatására az árpának is szépen lassan el kell tűnnie.

Ajánlaja cikkünket ismerőseinek