Földelés

A klubprogramok között van egy, amelyik azt a címet viseli, hogy „Földelés”. Sokan kérdezték már tőlem, hogy mi ez, hogyan kell ezt érteni. Nos, ezt a meditációs, ön-szuggesztiós gyakorlatsort én nevezem földelésnek, bár lehet, hogy mások is így tudják. Fellebbentem hát a fátylat, hogy mit takar számomra ez a szó. Sokszor a hideg végtagok probléma mögött nem a fizikai test keringési problémája van, hanem energetikai probléma, a test nem képes felvenni bizonyos energiákat. Itt élünk ezen a Földön, van egy Földanyánk, és ennek tükörképeként van egy Égatyánk is.

A Föld középpontjából kisugárzó energia képes felmelegíteni a testünket. Ezért magasabb a testhőmérséklete a nyitott gerincű embereknek. Hogy miért, az később érthetővé válik. Ha megvan a kapcsolatunk a Földdel, akkor az olyan, mintha lehorgonyoztuk volna magunkat ehhez a bolygóhoz. Erős szállal kötődünk hozzá. Ha nincs meg ez a kapcsolat, akkor nem vesszük fel ezeket az energiákat, laza a kötődésünk a Földhöz, labilis lesz az energetikai rendszerünk. Olyan, mint egy kotyogó alkatrész a gépezetben. Az Égi energiák ezzel szemben hűtik, azaz nem engedik túlmelegedni a testet. Ilyen értelemben kiegyenlít és lenyugtat ez az Égi energia. Szükség van mindkét energiára az egyensúly megtartásához, és ahhoz, hogy a lelkünk az identitását megőrizze, hogy nem csak fizikailag, de lelkileg is stabilan tartozzunk ehhez a Földhöz. A hideg végtag csak egy figyelmeztető jel lehet, hogy vizsgáljuk felül a kapcsolatunkat Éggel és a Földdel.

Miből lehet még tudni, illetve mit okozhat az, ha nem kötődünk szoros szálakkal a Földhöz és az Éghez? Nos, szoktuk mondani azt bizonyos viselkedés esetén némely emberre, hogy „mintha a fellegekben járna”. Vagy például tegnap egy anyuka hívott, és azt mondta, hogy a gyereke néha olyan, mintha nem ezen a Földön lenne, és néha percek is kiesnek a tudatából. Az elmerengés, álmodozás és hasonló viselkedésbeli megnyilvánulások nem feltétlenül pszichés zavart jeleznek. Én azt mondom, hogy földeljük le az illetőt. Lehet, hogy ez is elegendő ahhoz, hogy ezek a bosszantó kis eltérések megszűnjenek. A megváltozott, új Földi energiákhoz pedig különösen szükséges, hogy kellőképpen kötődjünk. Ez talán most még sokkal fontosabb, mint korábban. Adjuk határozott jelét annak, hogy mi igenis ide tartozunk, pont ehhez a Földhöz, hiszen mi választottuk, hogy ide születünk.

A földelést csakra tisztítással kezdjük. A központi energiavezetékhez csatlakoznak a csakrák, a meridiánok pedig áthaladnak a csakrákon, így közvetítik az egész testbe a beáramló energiákat. Ha valamelyik csakrán elakadás van, akkor az nem képes energiát átadni. A csakra tisztítás technikája ismert, azt most itt nem részletezem. A központi energiavezetékünk a fizikai testben a középpontunkban, a gerinc vonalának megfelelően helyezkedik el. A gátat köti össze a fejtető legmagasabb pontjával, és átmérője pont akkora, mint a hüvelykujjunk és a mutatóujjunk összezárásával kialakított kör. Képzeljük most el, hogy ezt a központi energiavezetéket meghosszabbítjuk mindkét irányban. Lábunk között, a gáttól kiindulva lefelé, a Föld középpontja felé folytatódik ez a vezeték. Ugyanúgy a fejünk felett az Ég végtelenébe is folytatódik. Most figyelmünket összpontosítsuk a szívünkre, találjuk meg benne a bennünk élő szeretet forrását. Aztán képzeljük el, hogy a szívünkön vagy egy kis ablak, vagy kapu, vagy bármi, amit ki tudunk nyitni, hogy a szeretet kiáramolhasson. A kiáramló szeretetből két kezünkkel gyúrjunk egy labdát úgy, mintha hógolyót készítenénk. Jól gyúrjuk meg, jó tömény szeretet labdát készítsünk. Ezt a labdát most pottyantsuk le a meghosszabbított energiavezetékünkön, és küldjük el Földanyának. Kérjük Földanyát, hogy fogadja el tőlünk ezt az ajándékot. Utána legyünk nagyon figyelmesek a testünkre, mert Földanya pár másodperc után válaszol, és viszont küldi nekünk az Ő szeretetét. Ez az energia a lábunknál lép be a testünkbe, és kúszik lassan felfelé, egészen a szív-csakránkig.

Most gyúrjunk egy másik szeretet labdát, és dobjuk felfelé a meghosszabbított központi energiavezetékünkön. Kérjük meg Égatyát, hogy fogadja el tőlünk ezt az ajándékot. Figyeljünk ismét, mert egy másik minőségű energia lép most be pár másodperc múlva a testünkbe. Égatya válasza megérkezik, és a fejünk tetejétől elárasztja a testünket energiájával egészen a szív csakrájáig. A szív-csakránál a két energia összekeveredik, és a központi energiavezetékünket elkezdi kitölteni mindkét minőség. A csakrákon keresztül beáramlik a meridiánokba, amelyek pedig szépen elviszik testünk minden szegletébe. Feltöltődünk és egyben kötődünk is ahhoz a Földhöz, ahova születtünk. A foglalkozásokon persze sokan vagyunk, és amikor együtt hívjuk ezeket az energiákat, akkor az sokkal erőteljesebb tapasztalás. Ennek ellenére bárki kipróbálhatja otthon is, mert ártani nem tud vele.

Ne maradjanak hasznos tanácsok nélkül azok a kedves olvasók sem, akik levélben jelezték nekem, hogy várják a házi praktikákat, trükköket, amik jól beváltak, és nincsenek benne a termékleírásokban. Nekik üzenem, hogy a töredező, gyenge körmöt, ami esetleg már több rétegben is szétválik, egyszerűen és gyorsan meg tudjuk erősíteni. Vágjunk ketté egy Skeletin kapszulát, majd tunkoljuk bele a fültisztító pálcikát a benne lévő ragacsba. Ezzel kenjük át a körmünket. Szinte azonnal érezni lehet, hogy bizsereg, „dolgozik” a szer. Pár kezeléssel rendbe is jön. Hosszabb hajúaknak hajvég ápolóként is ajánlom.

Ajánlaja cikkünket ismerőseinek