Energy Beauty kozmetikumok

Amikor megismerkedtem az Energy termékekkel, akkor természetesen először az adott problémámra választottam a készítményeket. Aztán hamar rájöttem, hogy nem a probléma megoldása a lényeg, hanem a megelőzés. Az, hogy a probléma ki se alakuljon. Az Energy rendszerében erre egyedülálló módon rendelkezésünkre áll a pentagram regeneráció az 5 elemnek megfelelő készítményekkel.

Aki ismeri az Energy termékeit, Ő először a pentagram cseppekkel ismerkedik. Én is ebben a formában használtam először a pentagram regenerációt, és a kúra közben megdöbbentő felfedezéseket tettem magamon, magamról. Nagyon tanulságos volt. A pentagram regeneráció elve végigvonul az Energy teljes termékskáláján, csinálhatunk kúrát a krémekkel, szappanokkal, teákkal, zöld termékekkel, vagy akár a kapszulás termékekkel is. A pentagram regeneráció sorrendje: az első lélegzetvétellel kezdődik az életünk, tehát első helyen a Fém elem, vagyis Vironal áll (piros). Második helyen a Fa elem követi a Regalen termékkel (zöld), míg harmadik a Víz elem a Renollal (kék), aztán negyedikként a Föld elemet képviseli a Gynex (sárga), és a Tűz elem zárja a sort a Korolennel (lila). Vagyis először együnk egy kis pirosat, aztán zöldet, majd a kéket, utána a sárgát és végül a lilát. A termékek csomagolásának a színe segít a választásban. A barna színű termékek a piroshoz és a zöldhöz egyaránt tartoznak. A pentagram regeneráció új lehetőségét jelenti számunkra a Beauty kozmetikumok használata. Ha a testünket a pentagram elvei szerint regeneráljuk, akkor egyértelmű, hogy az arcunkat is e szerint ápoljuk. Ha nem tudunk választani a krémek közül, akkor legjobb, ha ezt a gondolatot követjük. Itt is a megelőzés a fontos, nem csak akkor kell törődni a bőrünkkel, amikor már megvan a baj.

Ma már szerencsére nagyon sok olyan kozmetikumot találunk a piacon, ami bio minőség, natur, meg minden mentes, sőt, a legújabb divat szerint vegán is. Az Energy kozmetikumait azonban mégsem hasonlíthatjuk hozzájuk, hiszen ezekben a termékekben egyedülálló módon a pentagram regenerációs elv is érvényesül. A bio minőségű gyógynövény összetevőket a fitoterápia elvei alapján csoportosították, pont úgy, hogy a HKO 5 elem tanából az adott elem sajátosságainak megfeleljen. Illatanyagokat is csak természetes aromák formájában tartalmaznak a készítmények, vagyis az aroma terápia is megjelenik bennük, persze ez is a HKO-ra szabva. A pentagram cseppeknél megszokott kristályterápia és biorezonancia szintén utolérhető ezekben a kozmetikumokban.

Bőrtisztítás

Az arcbőr tisztítását elvégezhetjük például a Visage oil arctisztító olajjal. Egy vattakorongot áztassunk be meleg vízbe, nyomkodjuk ki a felesleges vizet, rakjunk rá 2 pumpányi Visage oilt, és ezzel töröljük át az arcot, nyakat, de akár a dekoltázst is. Sminkeléshez remek alapot ad, ilyenkor általában nem kell már hidratáló krémet alkalmazni az alapozás előtt. Főleg nem, ha az alapozóba is elkeverünk pár cseppet ebből az olajból. Sokkal egyenletesebben lehet az olajjal gazdagított alapozóval dolgozni. A smink leszedésekor is igen hatékony a Visage oil-lal történő arctisztítás. Ha van időnk, akkor a bőr tisztításához használjuk a Visage Rejuve maszkot, problémás bőr esetén pedig a Visage Balace-ot. Ha kevés az időnk, akkor a maszkot pár perc után ledörzsölhetjük, és így egy könnyű arcradírt kapunk. Testradírozáshoz a Caralotion testápolót keverjük össze a Biotermal fürdősóval, és ezzel dörzsöljük át többször a bőrünket. Nem csak az elhalt hámsejtektől szabadulunk meg, hanem a só hatóanyagai bejutnak a bőrünkbe, a bőr megújul.

A problémás bőr tisztításához vessük be az Energy más termékeit is. A Smilax teát arclemosáshoz használhatjuk a problémás férfi arcbőr esetén, illetve akkor, ha valakinek ödémás vagy ödémásodásra hajlamos a bőre. Az Uncaria teát a fiatalkori problémás bőr tisztítására tudjuk eredményesen bevetni. A Maytenus teát a változókori problémás bőrre javasoljuk, illetve a kombinált bőrtípusokra. A problémás vagy gyulladt bőr tisztítására az Audiront vessük be, 5-10 cseppet tegyünk 50 ml vízhez. Ha nem kedveljük az olajos hatást, akkor a bőr tisztítását a Fytominerallal is elvégezhetjük, 5 cseppet tegyünk 10 ml vízbe. Ezt a hígítást csak frissen használhatjuk, ezért nagy mennyiségben ne készítsük, és ne tároljuk! Ekcémás, gyulladt bőrfelület tisztításához a Cytosan kapszula a legjobb. 100 ml vízhez ½ kapszula tartalmát tegyük, és ezzel az oldattal mossuk át az érintett bőrfelületet.

Tisztítás vagy radírozás után ne feledjük el a tonizálást, erre a célra kiválóan alkalmas a Visage water. Ásványi anyag tartalmát nem csak az arcbőr hálálja meg, hanem a nyak és a dekoltázs is. Ha az elkészült sminkre fújjuk a permetet, akkor a benne lévő ásványi anyagok miatt még élénkebbek lesznek a színek, és szebben hat a smink a fotókon. Nyári melegben se feledkezzünk meg erről a rózsa illatú permetről. Az erős kipárolgást jól esik ellensúlyozni ezzel a tápláló és frissítő arczuhannyal.

Bőrtáplálás

A szérumot hetente legalább 2x alkalmazzuk, lágy mozdulatokkal ütögessük be a bőrbe. Használhatjuk önmagában vagy a kedvenc Renove krémünkkel kombinálva.

Mivel folyamatosan a pentagram „körében” mozgunk és az egyes elemek összekapcsolódnak, illetve hatásuk átszivárog, a megfelelő arckrémet kiválaszthatjuk illat szerint vagy a mandala képek segítségével, esetleg a Pentagram krémekkel szerzett tapasztalataink alapján. Pár dolog, amire azonban figyelnünk kell.

A Protektin Renove önmagában használva nagyon száraz bőrre nem ajánlott.  Akinek száraz a bőre, az kezdetben ne ezt a Renove krémet használja, vagy legalább is kombinálja (váltogatva használja) pl. a Droserinnel. A legzsírosabb krém a Droserin Renove. A száraz bőrűek mindenképpen tegyenek plusz olajat a krémhez, pl. Argán olaj, Mandula olaj, de akár a Sacha inci vagy a Himalayan apricot is jó ötlet. A Sacha inchi jó kötőszövet erősítő, különösen a Himalayan Apricottal kombinálva. Kötőszövet erősítésre egyébként a Cytovital Renove-t használjuk. Még többet tehet értünk a Sea Berry olaj, ránctalanító hatása már pár alkalom után észrevehető. A Sea Berry olajat a májfoltok kezelésében is bevethetjük. Internetes tanácsadásban valaki azt kérte, hogy ajánljak neki arckrémet. Az egyéni rezgései alapján a Protektin Renove-t ajánlottam. Miután kipróbálta, ezt írta nekem:

„Kedve Mara! A krém, amit küldtél az arcomra, tökéletes választás volt. Fakó, színtelen volt az arcbőröm és már kezdett ráncosodni. Ez a krém visszaadta az arcszínemet és kisimította, letisztította a bőrömet. Én magamtól nem ezt a krémet választottam volna, mégis pont erre volt szükségem.”

Mindegyik arckrém tartalmaz croton lechleri-t, vagyis sárkányvért. A Drags Imun nem csak a csontvelőnket aktiválja, hanem a hámsejteket is megújításra készteti. Bátran gazdagítsuk a krémjeinket Drags Imunnal. Elég, ha tenyerünkben összekeverünk 1 csepp Drags Imun-t a megfelelő mennyiségű arckrémmel, és azt azonnal felvisszük a bőrünkre.

Honnan ismerjük fel, hogy melyik krémre van szükségünk?

Az arcunk (is) árulkodik a problémáinkról. Ha megfigyeljük a jeleket, akkor már tudjuk mi kell nekünk.

Ha a belső szemzug ödémás, elvékonyodott, megereszkedett a szemhéj, már kialakult a toka, vagy még csak az áll vonalán érzékelhető megereszkedés, a nyak középső része érzékeny, elvékonyodott, enyhén sárgás bőrszín alakul ki, akkor a Cytovital Renove a megfelelő választás. Érett bőrnél a Visage szérumot keverjük hozzá.

Ha az arcbőr inkább pirosas színű, és kipirosodásra hajlamos, az orrhegy hajszáleres, zsíros vagy vegyes bőrtípushoz tartozik, a ráncok vízszintes irányúak, akkor a Ruticelit Renove-t válasszuk. Ez a krém, bőrtípustól függetlenül, mindenkinek jó egy stresszes, türelmetlenséggel járó időszakban. Sminkeléshez a legjobb alap.

Ha a szem körül sötétebb a bőrszín, a szem alatt táskák jelennek meg, ödémák jelentkeznek a szem körül, esetleg még szemöldök felett is, az alsó ajak alatti álgödör nyomásra érzékeny, a bőrszín inkább szürkés, akkor az Artrin Renove-ra van szükségünk.

Ha a bőrszín fehéres tónusú, ajak alatt hosszanti, bajusz részen vízszintes a ráncok kialakulása, az orca bőre megereszkedett, tisztátalan a bőr, folyamatosan vannak pattanások, comedo, a nyak két oldala érzékeny, kirepedezésre hajlamos egyébként a bőr, akkor a Droserin Renove a befutó. A kézfej igénybe vett, kirepedezett bőrének ápolására is kifejezetten alkalmas. A krém használata során a vastagbél működés megváltozhat, de ez csak a regenerációs hatás miatt van.

Ha a szem külső sarkánál és a szemöldök között vízszintes ráncosodás indul, az arcbőr pattanásos, aknés, hajvonalban érzékeny, a pofa területén tisztátalan, és sárgászöld szín jellemző rá, akkor a Protektin Renove-t vigyük haza. Használata során a szemfehérje tisztább, fehérebb lesz. Ha szérum nélkül használjuk, akkor érzékelhető az erőteljes bőrfeszesítő hatás. Napozáshoz a legjobb alap, a bőr egyből barnulni fog kipirosodás nélkül.

Néhány bőrprobléma és a javallat:

Zsíros, gyulladásra hajlamos bőr – Protektin Renove, Artrin Renove

 Száraz, érett bőr – Droserin Renove, Cytovital Renove, Visage szérum

Kitágult erek – Ruticelit renove, Visage szérum 

Ráncosodásra hajlamos bőr – Ruticelit Renove, Cytovital Renove, Artrin Renove, Droserin Renove, Visage szérum

Kitágult pórusok – Protektin Renove

Ekcémára hajlamos bőr – helyileg Protektin Renove, egyébként Droserin Renove vagy Cytovital Renove

Fényét vesztett bőr, dohányosok bőre – a Droserin Renove használatát váltogassuk az Artrin Renove alkalmazásával

Ajánlaja cikkünket ismerőseinek