Ekcéma és pattanások

A bőrbetegségekről általában el kell mondani, hogy valamilyen belső folyamat táplálja őket. Itt is meg kell keresnünk azt az okot, ami kiváltja a bőrön megjelenő reakciókat. Sosem elegendő magát a bőrt kezelni, mert az mindig csak tüneti kezelés marad. Két tipikus bőrbetegséget szeretnék most bemutatni.

„Több éve fennálló és makacs ekcémában szeretném segítségét kérni. Korábban a hajlatokban fordult elő (comb, hónalj), de a Protektin szappant használva itt enyhültek a tünetek. A szappanon kívül más is segített, kb. 1 éve naponta fél liter vízbe 1 csepp Regalent keverve, a nap folyamán kortyokban megittam. Az a baj, hogy a szemem körül, füleim mögött megmaradt az ekcéma, kivörösödik, hámlik, bereped, viszket. Mindkét szemem alatt, illetve a bal szemhéjamon. Paradicsomos étel, csoki, hagyma, brokkoli, bab evése után biztos, hogy begyullad a bőröm, és szinte már mindentől. Úgy tudom,hogy ezeket az ételallergiákat ki lehet valahogy kezelni. Kérem, segítsen, hogy milyen készítményt használjak. A Protektin krém egyáltalán nem használt, sőt rontott a helyzeten.”

Több éve fennálló problémához kicsit több idő is kell. Vesében és a mellékvesében érzékelek gombás fertőzést, valamint több helyen a bőr kötőszöveti részén. Az ekcéma az esetek többségében vese problémákra utal, ami a Te esetedben is beigazolódott. A bőrbetegséget nem kezelhetjük csak külsőleg, mindig a belső okot kell megszüntetni. A bőrön jelentkező tünetek csak egy méregtelenítési folyamat miatt alakulnak ki, amikor a paraziták váladékai megpróbálnak a bőrön keresztül távozni, s eközben irritáció lép fel. A méreganyag belülről kifelé halad, a krém, amit rákensz, pedig kívülről befelé igyekszik. Nem lehet hatásos. Javaslom a Chanca piedra tea használatát első körben. 2 hétig igyál meg belőle napi 1,5 litert. Ha ez letelt, akkor egy 3 hetes kúrát javaslok, napi 1,5 liter Smilax officinalis tea és este 2 szem Imunosan kapszula használatával. Összesen ennyi szükséges. Protektin szappan valóban jó Neked, használd továbbra is. Külsőleg az segít, ha a bőrön keresztüli méregtelenítést támogatjuk, ezt a Biotermallal, vagy egy tengeri sós vizes fürdővel megteheted. Tegyél 3-4 evőkanállal a kád vízébe, és 15 percig fürdőzzél. Heti 3 alkalommal megteheted. Ha a kúrák leteltek, és még problémás a bőröd, akkor van helye a Protektin krém használatának. Természetesen a Regalent is használhatod, hiszen a regeneráció is fontos a test számára, csak nem előzheti meg a paraziták kiirtását. Ha ott van a parazita a szervezetben, akkor mit akarunk regenerálni? A pentagram készítmények nem parazita irtásra valók, ezt be kell látnunk.

„20 éves vagyok, azt gondolom, hogy a pubertáskoromon már túl vagyok, azonban a hátamról, mellkasomról és az arcomról nem tűnnek el a pattanások! Sőt ha visszagondolok régebben voltak olyan időszakok, amikor sokkal tisztább volt a bőröm! Sok mindennel próbálkoztam, legutóbb 1 hónapig minden nap salaktalanító teát és utifű maghéjat ittam minden nap, rendszeresen sportolok, szaunázok, és sok forrásvizet iszok! Tisztult valamennyit a bőröm, de nem teljes a hatás!”

Bőrproblémáidat vírusok okozzák, 4 félét is érzékelek a homloküreg illetve a mellüreg területén. Sajnos ez nem csak méregtelenítési probléma, magát a vírust is ki kell irtani. Ha folyamatosan termelődik a szervezetben a méreganyag a parazita miatt, akkor a méregtelenítés csak átmenetileg lehet hatásos. Amint befejeztük, a tünet újra megjelenik. Utána érdemes takarítani, ha már a parazita a váladékait nem üríti többé a szervezetbe. Egy 35 napos kúrát javaslok, napi 7 dl Uncaria tomentosa teát igyál, és mellette 3×2 Grepofit kapszulát szedjél. Tisztálkodáshoz az Artrin sampont javaslom tusfürdőként és arclemosóként. A samponban lévő növényi hatóanyagok nem csak a hajunknak és a fejbőrünknek tesznek jót, nyugodtan használhatjuk folyékony szappanként. Persze vegyük figyelembe, hogy tömény a flakonban lévő készítmény, érdemes előtte 2-3-szorosára felhígítani. Utána az Artrin krémmel kend az arcodat és a problémás területeket. A krémet is hígítsad kevés vízzel, így könnyebben kenhető, és könnyebben fel is szívódik.

Ajánlaja cikkünket ismerőseinek