Crohn betegség

A Crohn betegség súlyos betegségnek számít. Egyike azoknak, amely az orvostudomány jelenlegi állása szerint nem gyógyítható, s így a diagnózis kimondása egy életre megpecsételi az ember sorsát. Az a szomorú, hogy egyre több fiatal lány jön hozzám ezzel a problémával. Szerencsére nem mindenki fogadja el az együttélést ezzel a betegséggel, és vállalkozik a nem is olyan egyszerű feladatra. Amikor ez a tünet-együttes kialakul, akkor sajnos már egy autoimmun folyamat is elindult a szervezetben. Az alternatív terápiákat a szteroidok mellett még jó eséllyel el lehet kezdeni, de ha már valaki ott tart, hogy immunválasz csökkentő gyógyszereket szed, vagyis mesterségesen gyengítik az immunrendszerét, akkor nagyon beszűkültek a természetgyógyászat lehetőségei.

Azok a készítmények, amelyekkel megállítható lenne a folyamat (Uncaria tomentosa, Drags Imun, Imunosan), nem szedhetőek az immunválasz csökkentővel együtt. Nézzük meg egy konkrét példán keresztül, hogy milyen körülmények vezetnek egy ilyen súlyos betegség kialakulásához, s hogyan gondolkodjunk holisztikusan a megoldáson.

„Kedves Mara, a 18 éves lányomnak 3 éve Crohn betegséget diagnosztizáltak. Több gasztroenterológussal szálltam vitába, mert semmi más megoldást nem láttak csak a szetroidokat, amit nem adtam be neki. Ezért nem vállalták a kezelését. Ez a betegség elvileg nem gyógyítható, csak szinten tartható. Egy autoimmunnak nevezett gond, ami a bélrendszert érinti. Nővérem tanácsára a Cytosant szedte többször, ami egész jó volt. Semmilyen gyógyszert nem kapott, pedig marékszámra írták fel. Sajnos a vas szintje iszonyat alacsony, semmivel nem tudom felvinni. Vaskészítményeket egyáltalán nem bírja, szirupokat is próbáltam, de a felszívódás szinte semmi. A Fytominerrallal is próbálkoztam, de az sem segített. A vérlelete egész jó, kivéve a hemoglobin, hematokrit értéket, ami a vassal függ össze. Most nagyon el vagyok keseredve, nem tudom mit tegyek, mi okozza ezt az egészet, nem látom már a kiutat. Az okot csak sejtem. A szeretett nagyijának vastagbélrák gondja volt, amikor kiderült a lányom 4 hónap múlva betegedett le. Azóta a mama meghalt, néha olyan érzésem van, és a lányomnak is, hogy „átvette” a bajait, így próbálva megmenteni őt. Már ezt az utat is próbáltam megoldani (családállítás, a mama fénybe segítése, mert „itt” maradt), de még az igazi eredményesség nem sikerült. Van esetleg egy ötlete, hogy mit próbáljunk még?”

Jól gondolkodik az anyuka, amikor elkezdi keresni azt a motivációt, ami a tünetek kialakulásához vezetett, hiszen tudjuk, a test egyszerűen csak lereagálja a dolgokat, csak valaminek a következménye tükröződik vissza a betegségben. Mi tükröződik, mit mutat meg, mire akar figyelmeztetni a test a tünetekkel? Legtöbb esetben több tényező együttes következményéről van szó. Amikor személyes tanácsadás alkalmával foglalkozom valakivel, akkor először a test vészjelzéseit tárom fel. Milyen eltéréseket mutat meg a test, mi a megoldandó probléma. Utána vizsgálom az energetikai egyensúlyt az 5 elem szerint. Ez adja a betegség pszichoszomatikus hátterét. Az egyensúly megbomlását kiváltó meridián blokkja mindig fontos tanuló feladatot mutat. Ha nem tanuljuk meg a leckét, akkor a test kénytelen továbbra is jelezni a tünetekkel. Aztán következik az öngyógyító képesség vizsgálata, megnézem, hogy a tudatalatti szintjén vannak-e olyan korlátozó negatív programok, amelyek az egészség helyreállításának útjában állnak. Ha van ilyen, akkor azt egy belső gyermek korrekcióval megszüntetem. Végül beszélnünk kell az auráról is, hiszen az „ahogy kint, úgy bent” törvénye alapján az itt jelen lévő negatív energiák szintén az egészség helyreállításának útjában állnak. Például egy geopatikus sugárzás, mint a vízér, önmagában is komoly betegségek forrása lehet. Egy káros földsugárzás lenyomata az aurában jól érzékelhető, s a gyógyulás érdekében ezt a hatást is semlegesíteni kell. Nézzük, meg, hogy ebben az esetben milyen okokat találtam.

Testi szinten erős gyulladást érzékelek a vastagbélben, valamint egy parazitát a gyomorban és a vastagbélben. Ennek a Crohn betegségnek a közvetlen kiváltó oka a parazita. Energetikailag a vastagbél meridiánján van egy blokk, ami mutatja a pszichoszomatikus eltérést. Én itt nem a nagymamát látom problémának, hanem sokkal inkább azt, hogy ez a mondat nem igaz: nyitott vagyok az új kihívásokra. Mintha nem lenne képes új szokásokat felvenni, tartana a változásoktól, neki az lenne a jó érzés, ha mindig minden maradna a régiben. Megvan a saját kis világa, amiből nem szívesen mászik ki. A tudatalatti szintjén az öngyógyító képességét 5 negatív program akadályozza, így szinte semmilyen erőfeszítést nem tud tenni a szervezete a gyógyulásra. Jelenleg csak külső segítségre támaszkodhat. Belső gyermek korrekcióval ki lehet javítani az öngyógyító képességet.
Javaslom az Uncaria tomentosa teával elkezdeni egy kúrát. Ez a tea kíméletes módon segíti az immunrendszer önmagára találását, és megalapozza, hogy a későbbiekben az Imunosant is szedhesse. Ha nincs belső gyermek korrekció, akkor 50 napig napi 6 dl tea fogyasztását javaslom. Korrekció esetén ez az idő jelentősen rövidülhet.

Ajánlaja cikkünket ismerőseinek