Belső gyermek

Mindenkinek van belső gyermeke, csak lehet, hogy nem tud róla. Ha az embert, mint holisztikus egységet szemléljük, akkor a fizikai testét a gondolat- és érzelem világát, mint elválaszthatatlan részeket értjük alatta. Az ember egy tudatos lény, a tudatossága is 3 szinten nyilvánul meg. Középső énünket leginkább egóként ismerjük, ez a tudatos énünk. Van egy tudatalattink is, ezt az alsóbb ént hívjuk belső gyermeknek. Természetesen ennek párjaként van felettes énünk is, a tudat feletti, amit hívhatunk szellemi vezetőnek, vagy akár őrangyalnak is.

A belső gyermek egyrészt az ösztönvilágunkat jelenti. A megérzéseinket, amikor nem tudom, hogy miért, de egyszerűen csak azt érzem, hogy ezt most meg kell tennem. Ez a belső erő az, ami képessé tesz bennünket az öngyógyító folyamatok elindításában. Csak képessé tesz, felelős a gyógyulás támogatásáért. Vagy nem támogatja. Ha a belső gyermek energiáit elnyomják más negatív programok, akkor nem tud minket segíteni. Mondjuk azt, hogy ez a segítő belső gyermek a mi pozitív programunk, és ha minden rendben van, akkor 100%-ban van jelen, vagyis a tudatalattink csak a saját pozitív programunkból áll. A tudatalattiba sajnos bekerülhetnek negatív programok is. Sokszor a szülők és nagyszülők csak féltésből, szeretetből mondogatják a gyereknek, hogy: „Nem szabad a szádba venni, mert beteg leszel tőle!”, „Ne nyúlj hozzá, mert megégeti a kezed!”, „Nem szabad bántani a kutyát, mert megharap!”, „Kapaszkodj, mert leesel!”, stb. Ha sokat mondogatják az embernek, akkor a végén már egy kicsit el is hiszi, hogy beteg lesz attól, amit a szájába vesz. Ezek a tiltások, mint a saját korlátaink épülnek be a tudatalattinkba, és egyre jobban kiszorítják a saját pozitív programunkat. Sajnos mi is hajlamosak vagyunk arra, hogy gyártsunk magunknak ilyen programot. Elkeseredettségünkben, bánatunkban, vagy csak mert hangsúlyt adunk pesszimizmusunknak: „Én erre úgysem vagyok képes!”, „Nekem ez sohasem fog sikerülni!”, „Engem úgysem szeret senki!”, stb. 

A negatív programok akár többségbe is kerülhetnek a tudatalattiban. Sajnos többször lehet azt tapasztalni, hogy sok makacs tünettel jelentkezik egy beteg, és nagyon nehezen mozdul az állapota. Van mindig egy kis javulás, csak az az átütő fordulat nem jelenik meg, amit remélünk. Az a tapasztalatom, hogy ilyen esetben gondok lehetnek a belső gyermekkel. Ha például a belső gyermek pozitív oldala csak 10%-ban jelen, és 90%-ban a negatív programok futnak a tudatalattiban, akkor tulajdonképpen egy olyan információs készítmény, mint az Energy, melyiket támogatja? Nem kell, hogy tudjuk a pontos választ, mert akkor sem járunk jól, ha csak a pozitív oldalt támogatja. Ezekben az esetekben feltétlenül el kell végezni a korrekciót, amivel töröljük a negatív programokat, és visszaállítjuk a belső gyermek pozitív programjának kizárólagosságát. Igen, létezik ilyen korrekció, és nem is olyan bonyolult művelet, leginkább egy meditációhoz hasonlít. Sokan közvetlenül a korrekció után éreznek már változást. Egy férfi, aki elmondása szerint korábban agykontroll tanfolyamot is végzett, arról számolt be, hogy olyan érzése van, mintha nagytakarítást végeztek volna nála, és most minden tiszta és fényes, és ez nagyon megnyugtató, jó érzés. Egy idősebb hölgy a korrekció után 6 héttel azt jelezte, hogy először a munkahelyen változtak meg a dolgok. Eddig idegesítőnek találta a kollégák viselkedését és azt, ahogy a munkájukat végzik. Mindenben talált volna kifogást. Most nyugodtan tűri, hogy úgy csinálják a dolgukat, ahogyan akarják, hiszen az az övék, és a felelősség is, ami ezzel jár. Később azt is észrevette, hogy édesanyja, akivel együtt él, már nem borítja ki. Azt mondta nekem: „Tudod, korábban halálra idegesített a hülyeségeivel, most meg csak mosolygok a vállam felett, és fel sem veszem, amit mond, és ez nagyon jó érzés!”

Sajnos olyan esettel is találkoztam, amikor a belső gyermek pozitív oldala mindössze 4-5%-ban volt jelen. Ilyenkor a korrekció önmagában is látványos eredményeket hoz pár hét alatt. Nyilván való, hogy a korrekció után az Energy készítményei is jobban hatnak, hiszen már nem ütköznek ezekbe a korlátokba.

Ajánlaja cikkünket ismerőseinek