Allergia

Az allergia tüneteit többnyire jól ismerjük. De vajon mi zajlik le a testünkben allergiás megbetegedés esetén? Honnan jönnek ezek a tünetek? Az én álláspontom szerint az allergiás megbetegedést valamelyik méregtelenítő szerv problémája okozza. Máj, vese, vagy tüdő elégtelenül végzi a méregtelenítést. Arra is kitérek majd, hogy miért nem dolgoznak ezek a szervek rendesen, de most nézzük végig először a folyamatot olyan egyszerűen, amennyire csak lehet.

A szervezetünk érzékeli a vérben és az agyban a salakanyagok felszaporodását, és ilyenkor beveti a B tervet. A méreganyagok kiválasztását az immunrendszerre bízza. Az immunrendszer nem tud kiválasztani, mint egy méregtelenítő szerv, ezért megjelöli, helyesebben elkezdi becsomagolni a méreganyagokat, s ily módon mégiscsak elkülöníti a szervektől, szövetektől azokat. Persze itt rögtön keletkezik is egy újabb probléma, raktározódik a méreganyag. A csomagoláshoz csomagolóanyag kell, olyasmit képzeljünk el, mint a háztartási folpack fólia. A csomagoló anyag egyfajta enzimből áll, azonban a gyártása közben keletkezik egy melléktermék, a hisztamin. Az allergiás tüneteket igazából a hisztamin megemelkedett szintje okozza. Elnyomhatjuk persze a hisztamin magas szintjét, de ez egyrészt csak tüneti kezelést eredményez, másrészt pedig megakadályozzuk a szervezetünket abban, hogy a maga módján rendezze a méregtelenítést. A Dr. Rekew által felállított homotoxikológiai elv is azt mondja ki, hogy a salakanyagok koncentrációja a vérben és az agyban a szervezetet tisztításra ösztönzi, ami allergiás tünetek megjelenését okozza. Az allergia ebből a szempontból a szervezet öntisztító mechanizmusa. Na jó, de akkor mi a megoldás, mit csináljunk? Próbáljuk meg megérteni, hogy milyen helyzetbe sodortuk a testünket, és segítsük a hatékony megoldást.

Először is azt kellene tisztázni, hogy a méregtelenítő szerv miért nem látja el a feladatát?

  1. Nem tudja, mert relatíve sok méreganyag kerül a szervezetbe.

Ha a szervezetben a méreganyagok összegyűlnek, akkor a folyamatrendszerben zavarok keletkeznek. Attól függően, hogy milyen mértékű és mennyi ideje áll fönn a toxikózis, blokádok és védelmi reakciók alakulnak ki, melyek végül a betegség tüneteként jelennek meg. Ha a méregtelenítő szervek napi kapacitását 100 egységnek tekintjük, de mi rendszeresen 120 egységet viszünk be, akkor a méreganyagok felhalmozódnak. A méregtelenítő szerv egészséges, mégsem tudja ellátni a feladatát. A méreganyagokat megesszük, vagy megisszuk, belélegezzük, bőrön keresztül bekerül, illetve van az a fajta méreg, ami csak lelki méreg, fizikai formában nem is jelenik meg. Mondok példákat!

Virágpor allergia: kolléganőm elkezdte mondogatni a fiának, hogy mikor nősül már meg, szeretne már unokákat, milyen jó lenne (persze neki), ha nagymama lehetne. A fiú még nem akart elköteleződni, úgy érezte még nem készült fel az apaságra, ezért az anyja gyakori megjegyzései neki a túl sok kategóriájába kerültek. Allergiás lett a virágporra, holott előtte nem volt az. Nem a virágporral van a baj, hanem azzal, amit számára a virágpor jelképez, amivel nem akar még szembenézni, sőt, még hallani sem akar róla. Azért a Regalent javasoltam oki kezelésként, mert ilyenkor a döntést próbálják meg elvenni az embertől, és sérül a „van választásom” elv, ami a Fa elem kiegyensúlyozott működéséhez szükséges. Tüneti kezelésre használható a Peralgin, Ambrósia és a Maytenus tea.

Méhcsípés: a méhecske szorgosan gyűjtögeti a virágport, felhalmozza a kaptárban, ám a munkája gyümölcsét nem tudja élvezni, mert jön a kapzsi méhész, és jól elveszi tőle a mézet. A méhcsípésre érzékeny emberek egyszerűen nem akarnak balekok lenni, nem akarják, hogy az Ő munkájuk révén a főnök, az állam, egyáltalán valaki előnyökhöz jusson. Az adok-kapok játszmában egyensúlytalanságot éreznek. Oki kezelés Gynex, tüneti kezelés Ambrósia, Maytenus tea, Flavocel.

Az érzelmek, gondolatok, stressz helyzetek kémiai reakciókat is kiváltanak a testünkben. Ha a kialakult helyzettel kapcsolatban van egy megoldatlan feladatunk, akkor alakul ki a stresszhelyzet. Az ember, ahelyett, hogy megoldaná, vagyis felelősséget vállalna érte, elmenekül, el akarja kerülni. Túl sok lesz. Már a dolog önmagában is irritálja. Túlreagálja. Valójában a háttérben levő harag, sértődöttség az, amely a folyamatot kiváltja. Valami ellen harcol. Az allergénünk nem önmagában okozza a betegséget, hanem attól leszünk betegek, amit számunkra az allergén jelent.

Macska szőr allergia: a macska szeret dörgölőzködni, pofátlanul az öledbe ül, kizavarnád, de keserves nyávogásával mindig visszasírja magát. Mi az amit nehezen viselünk el a környezetünkben? Simogatás, függetlenség elvesztése, hízelgés, női erő, bántástól, elhagyástól való félelem. Oki kezeléshez Korolent javaslok, tüneti kezeléshez pedig Sacha inchi vagy Himalaya apricot vagy Sea Berry oil.

Kutyaszőr allergia: amikor kutyába sem vesznek, vagy amikor valaki jól felhúzza magát a munkahelyén, hazamegy és belerúg a kutyába. Úgy érzed beléd rúgnak, nem díjazzák a hűségedet, lojalitásodat. Kutyául érzed magad. Férfierő megélése, agresszió levezetése, hűség vagy éppen hűtlenség, alárendeltség, felelősség másokért. Oki kezelésre a Gynex és a Korolen váltott használatát javaslom, 4 hét Gynex után 1 hét szünet, majd 4 hét Korolen, aztán megint 1 hét szünet és végül 4 hét Gynex legyen. Tüneti kezelésre Nigella sativát, Ambrósiát és a Maytenus teát érdemes kipróbálni.

Különböző por allergiák: túlságosan hétköznapi, lealacsonyító, pórias, piszkos, útszéli, közönséges dolgok, kétkezi munka. Oki kezelésnek Vironalt javaslok, esetleg Renollal kombinálva, tüneti kezeléshez Peralgint, Probiosant vagy Probiosan Inovumot javaslok.

Házipor allergia: a házipor 60%-a az ott élő emberek lehullott laphámsejtjeiből áll. Mi a bajunk ezekkel az emberekkel? Mi a kellemetlen az otthoni légkörben? Oki kezeléshez Regalent használjunk, a tünetek csökkentésére pedig Vitamarint, Sacha inchit vagy Himalaya apricotot.

A fizikai valójukban megjelenő méreganyagok az életkörülményeinkkel, táplálkozási szokásainkkal és a betegségeinkkel kapcsolatosak. Ha azért sok a méreganyag a szervezetünkben, mert olyan helyen lakunk (pl. cementgyár, hőerőmű, vegyi üzem, stb. van a közelben), vagy olyan a munkánk (vegyész, fodrász, gyógyszerész, erős fertőtlenítőkkel dolgozik), akkor gondoskodjunk arról, hogy a folyamatosan bevitt méreganyagokat a szervezetünk folyamatosan méregtelenítse. Folyamatos méregtelenítésre a zöld élelmiszereket használjuk elsősorban. Chlorella zöld algával a nehézfémek kivezetését támogatjuk. Ha az epénk érzékeny, és nem bírja a magas klorofil tartalmú élelmiszereket, akkor a Fytomineralt használjuk erre a célra. Vese és a máj tisztításra az Organic Goji-t használjuk, előnyös, ha az Organic Sea Berry-vel keverjük. Béltisztításra Barley Juice-t javaslok, esetleg Spirulina Barley-t. Ha azért sok a méreganyag, mert a táplálékkal sok olyan anyagot viszünk be, ami a szervezet számára haszontalan (töltőanyag, balansz, nem beépíthető), akkor segíteni kell a méregtelenítő szerveket ezeknek az anyagoknak a kiválasztásában. A sportolók doppingolnak a nagyobb teljesítmény eléréséhez, mi is doppingolhatunk Organic Goji-val, Organic Maca-val, durvább esetben Annona muricata-val. Karácsonykor történt, hogy a kocsonya, töltött káposzta, kacsacomb és egyéb könnyű ételek feldolgozásához az Annonával edzettem magam. Annyira bevált, hogy megtartottam ezt a módszert. A szervezetem fele annyi idő alatt dolgozza fel a táplálékot, nincs pangás a belekben, könnyű a széklet, mert nincs folyadék visszaszívás, és azt vettem észre, hogy elkezdtek eltűnni a korábban bőr alatt elraktározott anyagok. Karcsúsodom. Újra van derekam, és ez szuper jó érzés! Mindössze reggel 1 csepp Annona kell hozzá kitartóan, akár hónapokig, és egyszer csak beindul.

Igazából a méreganyagok kisebbik része jut be ilyen módon a szervezetbe. Sokkal nagyobb az úgynevezett testben keletkező anyagcsere végtermékek, salakanyagok mennyisége. Lehet ezért most utálni engem, de konkrétan a bacikakáról, víruskakáról, féregkakáról van szó. Ugye senki sem gondolja komolyan, hogy a baci éhezni költözik a testünkbe. Inkább az ötcsillagos ellátás hat rá csábítólag. A testünkből táplálkozik, a maga primitív módján emészt, és a tápcsatornán keresztül salakanyagot ürít. Mi is ezt csináljuk, csak mi kimegyünk a WC-re. Az már csak fantázia kérdése, hogy a hány millió baci hány nap alatt mennyi salakanyagot termel. Maradjunk annyiban, hogy sokat. A testben keletkezett anyagcsere végtermékek esetében első lépésként a felelős kórokozót kellene nyakon csípni, kiirtani, majd csak ezt követően van értelme a méregtelenítésnek. Nálunk Zalaegerszegen ezért van minden hónapban parazita szűrés a Klubban. Ehhez a méregtelenítéshez legjobb, ha a Cytosan vagy Cytosan Inovum termékeket használjuk.

2. Nem tudja, mert éppen beteg.

A salakanyagok azért nem tudnak ürülni a szervezetből, mert a méregtelenítő szerv kapacitása betegség miatt lecsökkent 100%-ról 60%-ra. Így hiába csak 80% a toxinok szintje, mégis elégtelen marad a méregtelenítés. Ebben az esetben fel kell tárnunk azt az alapbetegséget, amitől a májunk, vesénk vagy tüdőnk szenved. A természetgyógyászat módszerei az energetikai válaszokkal (biorezonancia, bioenergetika és hasonlók) viszonylag gyorsan meg tudja állapítani a probléma természetét, és a terapeuta javaslatot tud adni az elváltozás megszüntetésére. Ebben az esetben első lépés legyen az elváltozást okozó kórokozó likvidálása, vagyis a fertőzés megszüntetése. Utána következzen a méregtelenítés, végül valamelyik pentagram készítménnyel a regeneráció. Ezzel egy időben lehet alkalmazni a tüneti kezelés készítményeit.

3. Nem tudja, mert valamilyen pszichés trauma folyamatosan megakadályozza ebben.

Kőmíves Kelemen esete Déva várával. Hiába működik jól a méregtelenítő szerv (vagyis „műszakilag” alkalmas a feladat elvégzésére), ha a lelki okok miatt folyamatosan csökken a teljesítmény (lekapcsol a meridián), akkor a méregtelenítés nem történik meg. Hiába jó kőműves a Kelemen, sosem épül fel a Déva vára. Nézzük meg először a májat. Milyen lelki elhajlások gyengítik a teljesítményét.

Jellemzően az a helyzet, amikor az illető nehezen hozza meg a döntéseit. Azért, mert jól akar dönteni, de nem tudja, hogy igazából mi lenne a jó, hiszen az majd csak utólag derül ki, amikor a döntésének a következményét megtapasztalja. Lelkileg beleragad egy olyan konfliktusba, hogy megvenném a pudingot, ha tudnám, hogy finom, de ez csak akkor derül ki, ha már megvettem, és megkóstoltam. Mert a puding próbája az evés. No de akkor most megvegyem, vagy sem? Sajnos az emberek egy részének állandó problémát okoz az, hogy vágyik a helyes döntés meghozatalára, de képtelen rá. Szinte retteg attól, hogy nap mint nap döntenie kell, de nem lehet tudni előre, hogy melyik lesz a jó döntés. Mi van, ha megveszem a pudingot, és nem lesz finom, vagy ha nem veszem meg, pedig finom lett volna. Ezek az emberek minősítik a döntéseiket, számukra jó döntés van és rossz. Pedig igazából egyik sem létezik, mindig csak arról döntünk, hogy kihasználunk-e egy új lehetőséget, kipróbálunk-e valamit, amit eddig nem, vagy sem. A döntéseink következménye lehet számunkra kedvező, vagy kedvezőtlen. A következményeket azonban nem kudarcnak vagy sikernek kell tekinteni, hanem visszajelzésnek, tapasztalásnak, amiből építkezni lehet, és pont ezek a tapasztalások segítenek nekünk abban, hogy a következő döntésünket tökéletesebben hozzuk meg, nagyobb esélyt adjunk a számunkra kedvező kimenetelnek. Ha izgulunk a döntéseink miatt, ha számunkra nagy a tét a döntéseinkben, akkor csökken a máj teljesítménye. Ebben az esetben oki kezelésként a Regalent használjuk, tüneti kezelésre pedig a Peralgint és a Relaxint. Ha  a félelem is megjelenik a döntéshozatallal kapcsolatban, akkor a Regalen mellé a Renolt is javaslom beiktatni a következő módon: 4 hétig Regalen, aztán 1 hét szünet, majd 4 hétig Renol, megint 1 hét szünet és ismét 4 hétig Regalen.

A vesét a legjobban az gyengíti, ha nem hiszünk önmagunkban. Ha úgy látjuk, hogy az élet számunkra túl sok kockázatot rejt, és mi lesz akkor, ha…Félelem amiatt, hogy valami nem sikerül, nem vagyok elég jó hozzá, miért pont engem választanának, stb. Az egyik ember úgy éli meg ezeket az élethelyzeteket, hogy azt mondja: úgy még sosem volt, hogy valahogy ne lett volna, és hogy hogyan megyünk át a hídon, azt majd meglátjuk, ha odaértünk a hídhoz. Ez az ember bízik abban, hogy majd kitalál valamit, hogy elég okos és elég erős ahhoz, hogy megoldja ezt a helyzetet. A másik ember nem bízik abban, hogy elég ereje és lélekjelenléte van a helyzet megoldásához. Ezért inkább fel sem vállal dolgokat az életében, ezeket a kihívásokat rendre nem teljesíti. Leminősíti önmagát, és ezzel gyengíti veséje működését. Oki kezelésnek ebben az esetben a Renolt javaslom, tüneti kezelés itt is a Peralgint, de szóba jöhet a Vitamarin is, meg kell nézni az egyéni rezgéseket. Ha a félelmek mellett felmerül még az az érzés is, hogy másnak miért működik minden, a többieknek miért olyan egyszerű az, ami nekem bonyolult, akkor a Korolent is célszerű bevetni. Ebben esetben 4 hét Renol után 1 hét szünet, majd 4 hét Korolen, és az 1 hetes szünet után ismét 4 hét Renol szedése legyen.

A tüdőnél az okoz gondot, ha csökken az élettér, nem kapunk elég levegőt. Például a párkapcsolatunkban egy alárendelt szerepbe kényszerülünk, elnyomnak, szinte megfojtanak, a mi véleményünk már nem számít. A munkahelyi vagy baráti társaság úgy ítéli meg, hogy Te ehhez nem értesz, ehhez még túl kicsi és tapasztalatlan vagy, Neked még nem osztottak lapot. Elvesztettél egy pozíciót, egy munkahelyet, egy kapcsolatot, és úgy érzed, hogy kívül rekedtél. Nyugdíjasként nem tisztelik a korodat, amit eddig már elértél, semmibe vesznek, nem vagy fontos, nincsenek tekintettel Rád. A test ebben az esetben gyakran el nem múló, állandó köhögéssel reagál. Oki kezelésként a Vironalt használjuk, a tünetekre Peralgint és/vagy Celitint. Ha a fentiekhez még az is társul, hogy ki akarunk törni ebből az érzésből, és mindenkit, aki minket félreállít, lenéz, vagy semmibe vesz, legszívesebben megfojtanánk, akkor a Korolent is célszerű bevetni. 4 hét Vironal, 1 hét szünet, 4 hét Korolen, 1 hét szünet és ismét 4 hét Vironal.

Ezekben az esetekben a pentagram termékeket egyszeres hígításban javaslom alkalmazni.

Az allergia gyakran jár bőrtünetekkel. A máj eredetű allergiáknál a sömörös bőrelváltozások, a vese eredetű allergiáknál az ekcémás típusúak, míg a tüdőnél a seborheásak jellemzőek. A bőrtüneteknél arra figyeljünk, hogy azért keletkeznek, mert a testünk elkezdett a bőrön keresztül méregteleníteni, és a távozó salakanyagok irritálják a bőr különböző rétegeit. No, ha a salakanyag kifele jönne, akkor ne kenjünk már a bőrünkre mindenfélét, hogy az meg befele menjen, mert nem lesz eredményes. A salakanyag továbbra is távozni akar majd. Inkább segítsük a salakanyag távozását például egy méregtelenítő fürdővel. Máj eredetű allergiáknál a Balneolt válasszuk, vesénél pedig a Biotermált. Tüdőnél mindegy, akár mindkettő is lehet. A bőrünkre maximum olajat tehetünk, első sorban az Almond oilt ajánlom, de kombinálhatjuk a Himalaya apricot olajjal (nagyon jó kötőszövet erősítő), vagy a Sea Berry olajjal.

Még egy fontos szabály. Méregtelenítés után vitamin és ásványi anyag visszapótlás szükséges!

Ajánlaja cikkünket ismerőseinek