A szülő felelőssége

Ma egy pár hetes csecsemőt teszteltem. A kétségbeesett apuka azzal hívott fel, hogy a gyereknek nincs spontán széklete. Látják, hogy erőlködik, próbálják masszírozni, simogatni, de csak pár naponta sikerül ürítenie a béltartalmat. A teszt során vastagbél gyulladást és ugyanitt férges fertőzést érzékeltem. Apukánál korábban szintén féreg jelenléte miatt csináltunk egy kúrát, ami a gyermek születése időpontjára már rendeződött. Nem először találkozom ilyen esettel.

Ezúton szeretném mindenki figyelmét felhívni arra, hogy a gyerekvállalásban van egy olyan felelősség is, hogy ha tudom, hogy beteg vagyok, vagy még azt is tudom, hogy fertőzött vagyok, akkor először kikúrálom magam és csak aztán leszek szülő.

Azt mondjátok, hogy ez egyértelmű? A tapasztalataim alapján sajnos nem az. Ez már a sokadik eset, hogy azt kellett feltételeznem, hogy a gyerek fertőzését a szülő okozta. Valamelyik szülő. Ugyanis nem csak az anya képes megfertőzni a gyereket. A férfi spermája is lehet fertőzött. Az újszülött immunrendszere azonban erre nincs felkészülve, nem tud védekezni, és komoly tüneteket is okozhat egy ilyen fertőzés. Arról nem is beszélek, hogy a szülőnek is mennyivel könnyebb az élete, ha nem beteg a gyerek.

Ezúton kérem a leendő szülőket, hogy ha nem is tudnak a betegségükről, mert például nincs semmilyen tünetük, akkor is a saját, és gyermekeik érdekében kérjenek egy vizsgálatot orvosuktól, vagy egy természetgyógyásztól. A paraziták szűrése nem egy bonyolult eljárás, de sok kellemetlenségtől óvhat meg minket.

Ajánlaja cikkünket ismerőseinek