A samponokról

Elvittem a fodrászhoz az Artrin sampont, és kértem, hogy ezzel mossák meg a hajam. Úgy éreztem, hogy most erre van szükségem az 5 féle sampon közül. Mindegyik sampont a kezemben tartottam egy rövid ideig, és figyeltem, hogy mit érzek. Szépen sorban bizsergették a kezemet, de legerősebben a kék színű. A fodrász régóta ismer, tudja mivel foglalkozom, nem csodálkozott a kérésemen. Kimérte nekem a sampont, és felhígította úgy, ahogy a sajátjukat szokták. Hajmosás közben kiderült, hogy ez jóval töményebb, mint amiket ők használnak.

Tapasztalatunk szerint a helyes hígítás: 1 rész samponhoz 4 rész vizet kell adni, így kapunk 2 hajmosásra elegendő oldatot. Félhosszú hajra, mint amilyen az enyém, elegendő 12 ml sampon. Vagyis ha jól számolok, akkor egy sampon 15-16 hajmosáshoz elegendő.

A fodrászom azért nem szeret ismeretlen sampont használni, mert a legtöbb vendégnek festve van a haja, és nem tudni hogyan lép reakcióba a sampon a festékkel. Kicsit aggodalmasan kérdezte a kolléganőjét a mosóban, hogy mennyire enged a hajam színe. Semennyire! – hangzott a válasz, mely láthatólag megnyugtatta. Amikor megtöröltük a hajamat, azt lehetett érezni, hogy sokkal keményebb lett, mint szokott. Némi hajolajjal azonban szépen visszalágyult. Azt mondta a fodrász, hogy most olyan a hajam, mintha szálanként be lenne vonva valamivel. Dúsabbnak is hat a megszokottnál. Kíváncsian várom, hogy az egy hét alatt, amíg újra megyek a fodrászhoz, milyen változásokat tapasztalok.

Ajánlja cikkünket ismerőseinek!

Ajánlaja cikkünket ismerőseinek