A jó ízű rossz ízű tea

„8 éves kisfiammal kapcsolatban szeretnélek megkérdezni: tavasztól őszig allergiás fa- és fűfélékre (szemviszketés, pirosodás, orrfolyás, orrdugulás). Ezen kívül a kézfeje is gyakran bepirosodik, kirepedezik a bőre, de nem csak ebben az időszakban. Olvastam, hogy a Peralgin allergiás tünetekre is javasolt, tegnap este adtam belőle neki 1 db-ot és ma reggel is 1-et, mert tegnap kezdtek jelentkezni az allergiás tünetei. Tudnál nekem abban segíteni, hogy mennyit adhatok belőle neki és kell-e szünetet tartanunk?”

Az allergiás tüneteket mindig valamelyik méregtelenítő szerv megbetegedése okozza. Máj, vagy epe, ritkán a tüdő. Arról van szó, hogy a méreganyagokat valamilyen hiba (fertőzés, sérülés miatti kapacitás kiesés, öröklött gyengeség, stb.) miatt nem képes a szerv eltávolítani, ezért a szervezet kénytelen más utat választani a méregtelenítésre. Az immunrendszert hívja segítségül. Az immunrendszer elkezd egy olyan csomagolóanyagot gyártani, amibe szépen be tudja csomagolni a káros anyagokat, és így már nem zavarják a szervezetünk működését. Ez a csomagolóanyag enzimekből áll, és a gyártás során melléktermékként hisztamin keletkezik. A hisztamin megemelkedett mértéke az, ami a különböző helyen lévő nyálkahártyáinkat irritálja, viszket és begyullad.

Ennél a kisfiúnál találtam egy csomó parazitát az epe, máj, hasnyálmirigy és a gyomor területén. Allergiáját a máj hibás működése okozza. A Peralgin adagolása az Ő esetében helyesen 21 napig 2×2. Szünet nélkül. Nekem is soknak tűnt, de rákérdeztem, tényleg komolyan gondolja a szervezet, hogy ennyire van szüksége. Azonban önmagában a Peralgin nem elég, Chanca Piedra (kőtörőfű) teát is kellene mellette innia. 2 napig napi 1,5 litert igyon (2 evőkanál teafűvel készítve), majd még 28 napig napi 1 litert (1,5 evőkanál). Szerintem Peralgin kúrára ezt követően már nem lesz szükség, ha a tünetek ősszel újra kezdődnének, akkor elég, ha csak teázik. Mézzel vagy barna cukorral lehet édesíteni a teát, ez nem rontja a hatását. Más ízesítés már gyengíti a hatékonyságát. A gyerekek gyakran idegenkednek a teától. Talán mert idegen az íze. Nincsenek hozzászokva a gyógyteákhoz, mert soha nem kaptak ilyet. Nagyanyáink szinte ezen nőttek fel, mert nem volt gyógyszertár, vagy messze volt, és a gyógynövények mindig kéznél voltak. Beigazolódott a gyanúm, anyuka a következőket írta:  „Kisfiam sajnos nem nagyon kedveli a teákat. Citromot tehetünk esetleg még a teába, vagy inkább ne?” Válaszoltam neki: először próbáljuk meg citrom nélkül, mert az hatásosabb. Mondd a gyereknek, hogy ez a tea finom, és akkor elhiszi. Ha Te attól félsz, hogy rossz ízű a tea, akkor ez a félelem átragad a gyerekre, és Ő is félni fog a tea ízétől. A gyerek általában a szülői mintát követi, ezért nem mindegy milyen példát mutatunk neki. Az első pár nap kritikus, amíg az egó értékeli az ingereket, aztán utána a szervezet érzi, hogy jó hatással van rá a tea, és akkor már az ízlés is megváltozik az egó szintjén. Most volt itt egy anyuka, az ő lánya is ezt a teát issza, neki nagyon ízlik.

„Kedves Mara, elvégeztük a javasolt kúrát. Ahogy írtad, kisfiam tényleg megkedvelte a teát, mézzel itta, citrom nélkül – többször azt is mondta, hogy „jó ez a tea”. A reggeli tüsszögés és orrfolyás a kúra alatt mérséklődött, ennek nagyon örültem. Szemviszketés és orrdugulás viszont időnként még mindig jelentkezik, de nem olyan nagy mértékben, mint korábban, erre orrcseppet és szemcseppet használtunk, amit még korábban orvos írt fel. A kúra alatt volt egy allergia, illetve vírus okozta fulladásos köhögéses időszaka, kénytelen voltam ekkor is gyógyszert adni neki. Mit javasolsz a továbbiakban?”

A kisfiú valóban nem gyógyult meg még teljesen, a vese, mellékvese és a nyirokrendszer területén még érzékelhető volt a gyulladás, és fertőzés is volt még. De haladunk. Ha még ezt a pár férget is kidobjuk, akkor a meglévő tünetei is megszűnnek. Fekete dió cseppet rendeltem neki 17 napig este 15 cseppet kevés vízben oldva. Kaptak még egy házi feladatot, fekete olíva bogyót kellett szerezni, de magozatlant. A nyers olíva magját javasoltam lenyelni, mintha gyógyszer lenne. 3 napig vacsora után 2 magot rendeltem. Egy kicsit már a megelőzésre is gondolva javasoltam még a Flavocel tablettát, ezt 50 napig reggel 3 szem adagban ajánlottam.

Ajánlaja cikkünket ismerőseinek