Allergia

2019. február. 28. regalen / peralgin / cytosan / balneol
Allergia

Az allergia tüneteit többnyire jól ismerjük. De vajon mi zajlik le a testünkben allergiás megbetegedés esetén? Honnan jönnek ezek a tünetek? Az én álláspontom szerint az allergiás megbetegedést valamelyik méregtelenítő szerv problémája okozza. Máj, vese, vagy tüdő elégtelenül végzi a méregtelenítést. Arra is kitérek majd, hogy miért nem dolgoznak ezek a szervek rendesen, de most nézzük végig először a folyamatot olyan egyszerűen, amennyire csak lehet.

Bővebben »

Tejfehérje allergia

Tejfehérje allergia

Manapság minden második ember allergiás vagy érzékeny valamilyen élelmiszerre, élelmiszerek egy csoportjára. Előkelő helyet foglal el köztük a tejfehérje allergia. Kézenfekvő, hogy ha allergiások vagyunk a tejfehérjére, akkor kerüljük a tejtermékek, vagy tejterméket tartalmazó élelmiszerek fogyasztását. De vajon mit tehetünk még?

Bővebben »

A jó ízű rossz ízű tea

2015. május. 30. peralgin / chanca piedra / flavocel
A jó ízű rossz ízű tea

„8 éves kisfiammal kapcsolatban szeretnélek megkérdezni: tavasztól őszig allergiás fa- és fűfélékre (szemviszketés, pirosodás, orrfolyás, orrdugulás). Ezen kívül a kézfeje is gyakran bepirosodik, kirepedezik a bőre, de nem csak ebben az időszakban. Olvastam, hogy a Peralgin allergiás tünetekre is javasolt, tegnap este adtam belőle neki 1 db-ot és ma reggel is 1-et, mert tegnap kezdtek jelentkezni az allergiás tünetei. Tudnál nekem abban segíteni, hogy mennyit adhatok belőle neki és kell-e szünetet tartanunk?”

Bővebben »

Betegség sok humorral

2015. május. 16. peralgin
Betegség sok humorral

„Elég régóta ismerem s használom az Energy készítményeit, s most úgy érzem, az Ön tudására lenne szükségem, amennyiben nem terhelem problémámmal agyon! Valószínűleg parazita, féreg problémám van. Tüneteim: állandó puffadás (a tüzérló hozzám képest faragott hintaló), keresztcsonti, szeméremdombi, lágyéki fájdalmak, végbélviszketés, fülviszketés, lágyéki és hereviszketés, néha prosztata tünetek. A székletem elején kb.10-20cm hosszban a széklet darabosan keményen elszíneződve (feketés, vagy sötétbarnás színű) jelentkezik, mintha a végbél utolsó 10-20 centiméteres szakaszán valamilyen nyálkahártya probléma lenne.

Bővebben »

Szemünk fénye

2014. március. 4. licyum chinense / peralgin / audiron
Szemünk fénye

Többen írják nekem azt, hogy már több természetgyógyásznál jártak, több mindent kipróbáltak, és mégsem értek el eredményt a gyógyulásban. Sajnos így van ez, ahhoz is kellene egy bölcs tanács, hogy a megfelelő módszert és/vagy terapeutát kiválasszuk. A másik kérdés az, hogy emberileg ki kiben tud megbízni. Minden szakmában, de talán különösen a természetgyógyászatban fontos a bizalom. Köszönöm mindenkinek azt a megelőlegezett bizalmat, amellyel hozzám fordul!

Bővebben »

Gomba vagy féreg?

2014. január. 16. smilax / peralgin
Gomba vagy féreg?

Tavaly december 26-án keresett meg egy édesanya a gyermekének a problémájával. Ha a kislány 18 éves lenne, akkor azt gondolnám, hogy előfordul az ilyen. „A Kislányommal kapcsolatosan keresem meg Önt, 9 éves, már elég régóta küzdünk hüvely viszketési problémával. Amit lehetett hagyományos (orvosi) gombaölőt mindent rákentünk, de természetesen nem segített.

Bővebben »

Ünnepi csoki

2013. december. 30. peralgin / vitamarin / flavocel / betafit
Ünnepi csoki

Az ünnepnapok így az év végén átrendezik az életünket. Egyszerűen másról szólnak, mint a többi nap, más a ritmus, hangsúlyt kap a család, a szeretet, és persze az ajándékok, ünnepi étkek. Ki gondolna arra, hogy a jó szívvel adott ajándék akár meg is betegítheti? Természetesen nem ez a jellemző, de tanulságul, vagy csak figyelem felhívás miatt álljon itt a következő eset. „Kedves Mária! Néhány nappal ezelőtt acetonos szagú volt a vizeletem. Másnap megmértem a vércukromat: éhgyomorra 2,7 volt.

Bővebben »

Immunbetegség

2013. november. 20. lapacho / peralgin
Immunbetegség

A néni belépett az ajtón, és leült a székre. Kis táskáját maga elé fogta. Úgy nézett maga elé, mint aki az imént látott egy trükköt a bűvésztől, és maga sem hiszi el azt, ami a szeme előtt zajlott. Kis idő után megszólalt: - Nekem most valamit el kell mondanom!

Bővebben »

Krónikus méhgyulladás

2013. április. 22. grepofit / peralgin / chlorella / fytomineral
Krónikus méhgyulladás

„Krónikus méhgyulladásom (petefészek soha) van már több mint két éve. Ez égő hasi fájdalomban nyilvánul meg. Hüvelyi folyásom talán azóta van, amióta menstruálok. Gomba nem jellemző, de előfordult már. Sokat szoktam pisilni, vagy inkább gyorsan átfolyik rajtam az innivaló. Kimondott hólyaggyulladásom talán még nem is volt. Előfordult pisilésnél hasfájás, de még soha nem csípett. Hideg kezem lában, gyorsan fel tudok "fázni". Rákszűrés negatív. Tőlem és páromtól is vettek már kenetet, nem mutatott ki semmit.

Bővebben »

Pajzsmirigy problémák

2013. április. 15. chanca piedra / peralgin / biomulti vitamin
Pajzsmirigy problémák

„Szeretném a segítségét/tanácsát kérni az alábbi ügyben: 2009-ben pajzsmirigy túlműködést diagnosztizáltak nálam, és elkezdték a gyógyszeres kezelést. 1 év után nem volt hatásos semmilyen kúra, ezért orvost váltottam, továbbküldött izotópos vizsgálatra, ultrahangra, vérvételre, megállapították, hogy Basedow -kór. További 1 évig kezeltek sikertelenül, aztán meguntam, alternatív forrást kerestem gyógyteák formájában, ezek használtak is, de most ismét előjött a probléma.

Bővebben »

Pánikbetegség

2013. február. 21. peralgin / drags imun / imunosan
Pánikbetegség

Több kérdést is kaptam ezzel kapcsolatban, és úgy érzem, hogy ez a probléma is megér némi okfejtést. Valószínűleg ez is más képet fest az én sajátos látásmódommal megközelítve. „Azt szeretném kérdezni, hogy pánik betegséggel is foglalkozik-e, és ezek a gyógymódok jók-e arra? Valamit tud-e ajánlani?” „Szeretném megkérdezni, hogy lányom pánik betegségtől szenved, és ehhez kérném a segítségedet. 1 éve már szed Energy készítményeket és 6-7 hónapon keresztül ettől tünetmentes volt a Korolenre jól reagált. Folyamatos gyomorproblémái miatt szeptemberben paleolit diétába kezdett, de decembertől újra jöttek a rohamok, ami januárban már egészen intenzív lett. Most abbahagyta a diétát, a gyomra teljesen meggyógyult. Nem tudom mivel segíthetnénk rajta. Várjuk javaslatod.”

Bővebben »

Szívprobléma, gyomorsav

2013. január. 17. gaba / imunosan / peralgin
Szívprobléma, gyomorsav

Szemezgettem Nektek a levelesládámból. Aki nekem ezeket a sorokat írta, nyilván ráismer, és örül, hogy viszont láthatja az írását. Ő rendszeres olvasóm ezen az oldalon. Tulajdonképpen ez az oldal Ti, azaz az olvasók segítségével készül. Ha nem írnátok nekem, és nem kérnétek tanácsokat, akkor sokkal kevesebb írnivalóm lenne. Szerencsére nem így van, mert sokan írtok. S ami ennél is fontosabb, sokan megfogadjátok, és alkalmazzátok is amit javaslok. Nos így kezdődött valahol, valakivel a mi kis közös történetünk: „Édesanyám 62 éves, 2 hete tették be a 4. stentet a szív-koszorús ereibe. Az előző 3 beültetése 6 éve történt. Nagyon szomorú vagyok, amiért ilyen "fiatalon" már ilyen problémái vannak. És talán másképp is lehetne ezen segíteni. Az általa szedett gyógyszerek mennyisége elképesztő.

Bővebben »

Tikkelés

Tikkelés

Tudom, nem egy őrült nagy probléma, de ha valakinek állandóan rángatózik a szeme, nos Ő azért szeretne megszabadulni ettől a tünettől. Pár nap alatt 2 ilyen esetet is kaptam, s mivel mindkettő rendeződött, ezért közzé teszem a „receptet”, hátha másnak is hasznára válik. Az első esetben egy felnőtt nő fordult hozzám. Ő már több foglalkozáson is részt vett a Klubban, és próbált valamit változtatni ezen a tüneten. „Bocs,de megint hozzád kell fordulnom segítségért ,mert ez a szem tikkelés nem akar elhagyni és nagyon zavaró.

Bővebben »

Csúnya seb

2012. október. 27. peralgin / droserin
Csúnya seb

Volt egy tanárom, aki viccesen megjegyezte, hogy mindenki olvashatóan írja fel a listára a mail címét, mert nem szeret levelezni a démonnal. Tudjátok, ez a mailer-daemon, aki mindig visszaküldi a levelet, ha rossz címre küldjük. Én is elkezdtem vele levelezni. Az történt ugyanis, hogy írt nekem valaki ezen az oldalon, de rosszul adta meg a mail címét, így a válaszom nem tudott eljutni hozzá. Közzé teszem, talán így mégis odaérnek a tanácsaim a megfelelő helyre.

Bővebben »

A Víz elem problémái

A Víz elem problémái

A hosszú hétvége időt adott arra, hogy behozzam a lemaradásomat és válaszoljak a segítséget kérő levelekre. Néhány tanulságos esetet ezek közül megosztok most veletek. „Sok cikkét olvastam már a Vitae magazinban, és érdekelne a véleménye két ügyben is. Évek óta fennálló probléma hogy vér van a vizeletemben, tükrözéssel kimutatták, hogy a hólyag alapon gombásodás van, kaptam rá erős gombaellenes gyógyszereket, de semmi javulás. Gyakran van hüvelyi fertőzésem is. Állandó gondom van még a rendszertelen emésztéssel, székrekedéssel küzdök gyerekkorom óta.

Bővebben »