Púp a hátamon!

Púp a hátamon!

„Vége a Probiosan Inovum kúrámnak, és alig "találom" a volt púpomat, szinte teljesen eltűnt. TE nagyon ÜGYES voltál ezúttal is!!!!KÖSZÖNÖM, ráadásul fogytam is kb. 2 kg-ot 61-62 kg vagyok a 174cm-hez, jól is érzem magam a bőrömben! :-)))” – így kezdődött az a levél, amelyet az internetes tanácsadás keretében küldött nekem egy hölgy. Szeretem, ha egy történet happy end-del végződik, és azért igyekszem közzétenni, hogy minél többen tudják meg, hogy ha találunk valahol egy csomót vagy duzzanatot, keménységet, akkor nem az az egyetlen lehetőségünk, hogy az orvossal műtétileg eltávolíttatjuk.

Bővebben »

Immunbetegség

2013. november. 20. lapacho / peralgin
Immunbetegség

A néni belépett az ajtón, és leült a székre. Kis táskáját maga elé fogta. Úgy nézett maga elé, mint aki az imént látott egy trükköt a bűvésztől, és maga sem hiszi el azt, ami a szeme előtt zajlott. Kis idő után megszólalt: - Nekem most valamit el kell mondanom!

Bővebben »

Heregyulladás

Heregyulladás

„Azzal a kéréssel fordulok Önhöz kb. 2 hónappal ezelőtt jelentkezett nálam egy pánikbetegség illetve idegi kimerültség. Ezt követően most már 4 hete múlt, hogy elég erős szúró, nyilalló fájdalom jelentkezett a jobb mellékhere tájékán, ahol egy cisztám is van már rég óta. Ez a fájdalom 3 hétig folyamatos és erős volt majd ezt követően gyengült, de azóta is fennáll.

Bővebben »

Szemölcs, hüvelyi panaszok, és a jó öreg körömgomba

2013. március. 13. lapacho / grepofit / smilax officinalis / imunosan
Szemölcs, hüvelyi panaszok, és a jó öreg körömgomba

„Több éve kínlódom szemölccsel a kezemen, ami mára elég nagy méretűre megnőtt. Már legalább 4 féle kenőcsöt kipróbáltam, amit bőrgyógyász javasolt, de véglegesen semmi nem tüntette el. Újra és újra előjön, és nemrég fedeztem fel, hogy a talpamon is kialakulóban van kettő. A másik problémám, ami szintén több évre vezethető vissza, hogy hüvelyi panaszaim is vannak. A nőgyógyász által javasolt kúpok illetve gélek nem segítenek, csak enyhítenek hüvelyi folyásomon.

Bővebben »

Együtt kell élni vele

2013. február. 20. lapacho / chanca piedra / imunosan / cytosan inovum
Együtt kell élni vele

„Pár éve minden összejött, amire az orvostársadalom azt mondja, hogy együtt kell élni vele. Magas vérnyomás (gyógyszert kaptam természetesen), időnkénti szédülések, hasi diszkomfort (puffadás szinte minden evés után), savtúltengés, visszér, csípő és lábfájdalom, látványosan gyengülő szemek, gyorsan romló fogak, sarok fájdalom. Öt éve elmaradt a menzeszem, a kilók gyarapodnak rajtam úgy is, hogy tavasztól késő őszig biciklivel járok. Kb. napi 5-6 km-t bicajozok így, illetve a munkahelyemen is lótok-futok, cipekedek egész nap. Időnként csillapíthatatlan édességfalás is rám tör, betetőzve mindent :) Szerencsémre gyakran előveszem és újraolvasom a Vitae régebbi számait, így amikor a Ravasz gombák, cseles paraziták című blog bejegyzését olvastam, eldöntöttem, megkeresem önt és megkérem, nézzen picit rám így a távolból, s segítsen, hogy ismét az a fitt és dinamikus nő lehessek, mint ezelőtt.”

Bővebben »

Hasznos tanácsok

2012. október. 10. vironal / cytosan inovum / lapacho
Hasznos tanácsok

Egy anyuka a következőket írta nekem: „Tegnap figyeltem a kisfiamat, rettenetesen erőlködött nagydolog közben. A széklete mint a kavics , szinte nincs is víztartalma.” A székletnek alapvetően van víztartalma. Akkor tűnik el belőle a víz, ha sokáig pang a vastagbélben. Visszaszívás történik a szervezet részéről. Ez általában nem testi probléma, és felnőttnél is előfordul. Amikor az ember tartogatja a szemetet, nem tud megszabadulni a rossz gondolatoktól, nem tudja elengedni magát. Ezek már pszichés dolgok. A következőket tanácsoltam az anyukának.

Bővebben »

Derékfájás

2012. szeptember. 27. cytosan inovum / lapacho / artrin
Derékfájás

Tisztelt Mara! Olvastam a Vitae újságban a cikkeit és nagyon érdekesnek találtam. A segítségét szeretném kérni azzal kapcsolatban, hogy időnként minden előzetes ok nélkül fáj a derekam, a gerincem illetve a térdem. 46 éves vagyok eléggé össze vissza-eszem, az édességeket nagyon szeretem. Próbálok egészségesen élni. Időnként vitaminokat is szedek, de szeretném tudni hogy erre a problémára mi lenne a legideálisabb gyógyhatású készítmény. Várom mielőbbi válaszát. Köszönettel, T!

Bővebben »