Az okot kezeljük, ne az eltéréseket!

Az okot kezeljük, ne az eltéréseket!

„Szia Mara! A tanácsodat szeretném kérni. 1 hete a Sensitiv Imago készülékkel mértek be és elég sok eltérést találtak, májban, belekben, lépben, nyirok rendszerben, nem sorolom tovább, mert Te úgy is érzel mindent pontosan. Most olvastam, hogy milyen jó tapasztalataid vannak az Annonaval kapcsolatosan. Ebben kérném a segítséged, mit javasolsz nekem.”

Bővebben »

Baba projekt

Baba projekt

„Hálásan köszönöm az eddigi tanácsaidat, mind bevált! Olyannyira, hogy jelen pillanatban 12 hetes kismama vagyok, és minden rendben van. Köszönöm!” Nagyon jó érzés ilyen levelet kapni, asszisztálni egy új élethez. Persze nem volt egyszerű, amíg idáig jutottunk, tanulságul leírom a teljes történetet.

Bővebben »

Ekcéma és pattanások

Ekcéma és pattanások

A bőrbetegségekről általában el kell mondani, hogy valamilyen belső folyamat táplálja őket. Itt is meg kell keresnünk azt az okot, ami kiváltja a bőrön megjelenő reakciókat. Sosem elegendő magát a bőrt kezelni, mert az mindig csak tüneti kezelés marad. Két tipikus bőrbetegséget szeretnék most bemutatni.

Bővebben »

Szemölcs, hüvelyi panaszok, és a jó öreg körömgomba

2013. március. 13. lapacho / grepofit / smilax officinalis / imunosan
Szemölcs, hüvelyi panaszok, és a jó öreg körömgomba

„Több éve kínlódom szemölccsel a kezemen, ami mára elég nagy méretűre megnőtt. Már legalább 4 féle kenőcsöt kipróbáltam, amit bőrgyógyász javasolt, de véglegesen semmi nem tüntette el. Újra és újra előjön, és nemrég fedeztem fel, hogy a talpamon is kialakulóban van kettő. A másik problémám, ami szintén több évre vezethető vissza, hogy hüvelyi panaszaim is vannak. A nőgyógyász által javasolt kúpok illetve gélek nem segítenek, csak enyhítenek hüvelyi folyásomon.

Bővebben »

Pánikbetegség

2013. február. 21. peralgin / drags imun / imunosan
Pánikbetegség

Több kérdést is kaptam ezzel kapcsolatban, és úgy érzem, hogy ez a probléma is megér némi okfejtést. Valószínűleg ez is más képet fest az én sajátos látásmódommal megközelítve. „Azt szeretném kérdezni, hogy pánik betegséggel is foglalkozik-e, és ezek a gyógymódok jók-e arra? Valamit tud-e ajánlani?” „Szeretném megkérdezni, hogy lányom pánik betegségtől szenved, és ehhez kérném a segítségedet. 1 éve már szed Energy készítményeket és 6-7 hónapon keresztül ettől tünetmentes volt a Korolenre jól reagált. Folyamatos gyomorproblémái miatt szeptemberben paleolit diétába kezdett, de decembertől újra jöttek a rohamok, ami januárban már egészen intenzív lett. Most abbahagyta a diétát, a gyomra teljesen meggyógyult. Nem tudom mivel segíthetnénk rajta. Várjuk javaslatod.”

Bővebben »

Együtt kell élni vele

2013. február. 20. lapacho / chanca piedra / imunosan / cytosan inovum
Együtt kell élni vele

„Pár éve minden összejött, amire az orvostársadalom azt mondja, hogy együtt kell élni vele. Magas vérnyomás (gyógyszert kaptam természetesen), időnkénti szédülések, hasi diszkomfort (puffadás szinte minden evés után), savtúltengés, visszér, csípő és lábfájdalom, látványosan gyengülő szemek, gyorsan romló fogak, sarok fájdalom. Öt éve elmaradt a menzeszem, a kilók gyarapodnak rajtam úgy is, hogy tavasztól késő őszig biciklivel járok. Kb. napi 5-6 km-t bicajozok így, illetve a munkahelyemen is lótok-futok, cipekedek egész nap. Időnként csillapíthatatlan édességfalás is rám tör, betetőzve mindent :) Szerencsémre gyakran előveszem és újraolvasom a Vitae régebbi számait, így amikor a Ravasz gombák, cseles paraziták című blog bejegyzését olvastam, eldöntöttem, megkeresem önt és megkérem, nézzen picit rám így a távolból, s segítsen, hogy ismét az a fitt és dinamikus nő lehessek, mint ezelőtt.”

Bővebben »

Crohn betegség

Crohn betegség

A Crohn betegség súlyos betegségnek számít. Egyike azoknak, amely az orvostudomány jelenlegi állása szerint nem gyógyítható, s így a diagnózis kimondása egy életre megpecsételi az ember sorsát. Az a szomorú, hogy egyre több fiatal lány jön hozzám ezzel a problémával. Szerencsére nem mindenki fogadja el az együttélést ezzel a betegséggel, és vállalkozik a nem is olyan egyszerű feladatra. Amikor ez a tünet-együttes kialakul, akkor sajnos már egy autoimmun folyamat is elindult a szervezetben. Az alternatív terápiákat a szteroidok mellett még jó eséllyel el lehet kezdeni, de ha már valaki ott tart, hogy immunválasz csökkentő gyógyszereket szed, vagyis mesterségesen gyengítik az immunrendszerét, akkor nagyon beszűkültek a természetgyógyászat lehetőségei.

Bővebben »

Szívprobléma, gyomorsav

2013. január. 17. gaba / imunosan / peralgin
Szívprobléma, gyomorsav

Szemezgettem Nektek a levelesládámból. Aki nekem ezeket a sorokat írta, nyilván ráismer, és örül, hogy viszont láthatja az írását. Ő rendszeres olvasóm ezen az oldalon. Tulajdonképpen ez az oldal Ti, azaz az olvasók segítségével készül. Ha nem írnátok nekem, és nem kérnétek tanácsokat, akkor sokkal kevesebb írnivalóm lenne. Szerencsére nem így van, mert sokan írtok. S ami ennél is fontosabb, sokan megfogadjátok, és alkalmazzátok is amit javaslok. Nos így kezdődött valahol, valakivel a mi kis közös történetünk: „Édesanyám 62 éves, 2 hete tették be a 4. stentet a szív-koszorús ereibe. Az előző 3 beültetése 6 éve történt. Nagyon szomorú vagyok, amiért ilyen "fiatalon" már ilyen problémái vannak. És talán másképp is lehetne ezen segíteni. Az általa szedett gyógyszerek mennyisége elképesztő.

Bővebben »

Agyi értágulat

Agyi értágulat

Sokan keresnek meg azzal a kéréssel, hogy szeretnék a gyógyszereiket kiváltani valami természetes alapanyagú készítményre. Örülök, hogy ma már van az embereknek ilyen irányú igénye, inkább ez a szokás terjedjen, mintsem a nátha. Egy úr a következő problémával keresett meg: „Júniusban műtöttek agyi értágulat miatt. Azóta állapotom jelentősen javult, gyógyulok. Folyamatosan szedem az orvosságokat, de szeretném ezeket kiváltani valami természetes alapú anyag(ok)ra. Ennek a lehetőségét keresem, és egyben kérem az Ön tanácsát, milyen irányba induljak el?”

Bővebben »

Koncentrációs nehézség

2012. október. 21. imunosan / uncaria / gaba
Koncentrációs nehézség

Szinte ugyanakkor keresett meg a két anyuka. Mindketten arról panaszkodtak, hogy kisiskolás fiú gyermeküknél koncentráció zavarokat érzékelnek, és ennek megoldására szeretnének tőlem tanácsot kérni. Az ember elsőre azt gondolná, hogy adunk egy kis Stimaralt, vagy Celitint, és elrendeződik a probléma. Én azonban nyitottan állok a problémák előtt, s mielőtt elkezdeném a tesztelést, nem döntöm el előre, hogy mi lesz a terápiás javaslat. Alázattal fogadom a test válaszait, s mindig azt javaslom, amit az adott szervezet legszívesebben fogad, amelyet az öngyógyító folyamatok beindításához leginkább használni tud.

Bővebben »

Cukorbetegség

2012. február. 29. cytosan inovum / imunosan
Cukorbetegség

Tegnap este egy bácsi jött hozzám. Másodszor találkoztunk. Azért kérte a segítségemet, mert az orvos inzulinra akarja állítani a magas cukra miatt. Ő pedig nyilván ezt nem szeretné. A cukorbetegség mögött is sok minden állhat, jelen esetben a hasnyálmirigy területén jelentkező gombás fertőzés volt az ok. Cytosan Inovumot szedettem vele és Imunosant. Ugye az, hogy Cytosant, vagy Cytosan Inovumot használunk, alkat függő is, nem csak az összetevők határozzák meg, hogy melyiket válasszuk.

Bővebben »