Allergia

2019. február. 28. regalen / peralgin / cytosan / balneol
Allergia

Az allergia tüneteit többnyire jól ismerjük. De vajon mi zajlik le a testünkben allergiás megbetegedés esetén? Honnan jönnek ezek a tünetek? Az én álláspontom szerint az allergiás megbetegedést valamelyik méregtelenítő szerv problémája okozza. Máj, vese, vagy tüdő elégtelenül végzi a méregtelenítést. Arra is kitérek majd, hogy miért nem dolgoznak ezek a szervek rendesen, de most nézzük végig először a folyamatot olyan egyszerűen, amennyire csak lehet.

Bővebben »

Varázslatos samponok

Varázslatos samponok

Nem panaszkodhatunk, mert a boltok polcain hatalmas választék van samponokból. Ki-ki választhat kedvére illata, ára, vagy összetevői alapján. De vajon tudnak olyat, mint amit az Energy samponjai? Nemrég kaptam a következő levelet: „Egy tapasztalatot szeretnék megosztani, a Cytosan samponról. Szerencsére a megszokott bolti samponom elfogyott.... Csak ez volt már itthon. Az illatával nem vagyok kibékülve, mert szerintem virágföld szaga van. De...hihetetlen milyen jót tett a hajammal és a fejbőrömmel!

Bővebben »

Fűben, fában, uborkában

2014. január. 28. cytosan inovum / gaba
Fűben, fában, uborkában

A hölgy, amikor először tanácsot kért tőlem, akkor még nagyon messze volt a gyógyulástól. Tudtam, hogy több kúrát is végig kell csinálnunk, mert a fertőzések láncreakció szerűen érték a szervezetet, s gyakorlatilag kibogozhatatlan, hogy mi minek a következménye. Elkezdtük rétegről rétegre takarítani a szervezetet. Volt azonban pár makacs tünet, ami nem akart még mindig látványosan változni. Az egyik ilyen kúra után a következő levelet kaptam tőle:

Bővebben »

Irritábilis bél szindróma (IBS)

Irritábilis bél szindróma (IBS)

„Kedves Mara! Először is örömmel tudatom, hogy nekem bevált a kétféle gyógyteás kúra, amit javasoltál, a parazita szűrés után. A hosszú ideje fennálló IBS betegségemet, szinte teljesen tünetmentessé tette. :-) Most a férjem problémájával fordulok Hozzád. Tudomásunk szerint nincs különösebb betegsége, vagy panasza, viszont fiatal korától kezdve (most 60 éves) pattanásos a bőre a hátán, de nagyon sokszor az arcán, orrán, homlokán is jelennek meg gyulladt pattanások, amelyek elmúlnak, majd újból előjönnek.

Bővebben »

P3-as cytológiai lelet

2013. február. 26. grepofit / cytosan inovum
P3-as cytológiai lelet

„Most telt le a 8 napos kúrám és szeretnék beszámolni, az eddigi részsikeremről. Több éve a bal mellemben fennállt egy akut gyulladás, ami sok fájdalmat okozott. Ez most megszűnt, így a többi dologban is nagyon bizakodó vagyok.” Kísértetiesen hasonlít ez a levél részlet a február 12.-i bejegyzésemhez, és ott is a Grepofit volt a főszereplő. Hm. Talán meg kellene mérnem a rezgését.

Bővebben »

Együtt kell élni vele

2013. február. 20. lapacho / chanca piedra / imunosan / cytosan inovum
Együtt kell élni vele

„Pár éve minden összejött, amire az orvostársadalom azt mondja, hogy együtt kell élni vele. Magas vérnyomás (gyógyszert kaptam természetesen), időnkénti szédülések, hasi diszkomfort (puffadás szinte minden evés után), savtúltengés, visszér, csípő és lábfájdalom, látványosan gyengülő szemek, gyorsan romló fogak, sarok fájdalom. Öt éve elmaradt a menzeszem, a kilók gyarapodnak rajtam úgy is, hogy tavasztól késő őszig biciklivel járok. Kb. napi 5-6 km-t bicajozok így, illetve a munkahelyemen is lótok-futok, cipekedek egész nap. Időnként csillapíthatatlan édességfalás is rám tör, betetőzve mindent :) Szerencsémre gyakran előveszem és újraolvasom a Vitae régebbi számait, így amikor a Ravasz gombák, cseles paraziták című blog bejegyzését olvastam, eldöntöttem, megkeresem önt és megkérem, nézzen picit rám így a távolból, s segítsen, hogy ismét az a fitt és dinamikus nő lehessek, mint ezelőtt.”

Bővebben »

Erős ciklus

Erős ciklus

„Három éve használom az Energy készítményeket. A nőgyógyászati vizsgálaton P3-as cytológiai eredményem volt több alkalommal, azonban sem az orvosom, sem az onkológus nem gondolja, hogy komolyabb gondom lenne. Kb. 1/2 éve a menstruációmmal problémáim vannak: nagyon erős, és több mint 7 napig tart. Erre a problémára Cytovital krémet, 3x8 csepp Korolent, 3x5 Sephia C30-as szert, valamint 1x5 Schüssler Nr.3-as készítményt szedek. A problémám ez év januárig rendeződni látszott, azonban most ismét 10 napos volt a ciklusom. Kérdésem az lenne, hogy a fenti készítményeken kívül van-e esetleg más készítmény, ami hatékonyabban és tartósan megoldja a problémámat.”

Bővebben »

Crohn betegség

Crohn betegség

A Crohn betegség súlyos betegségnek számít. Egyike azoknak, amely az orvostudomány jelenlegi állása szerint nem gyógyítható, s így a diagnózis kimondása egy életre megpecsételi az ember sorsát. Az a szomorú, hogy egyre több fiatal lány jön hozzám ezzel a problémával. Szerencsére nem mindenki fogadja el az együttélést ezzel a betegséggel, és vállalkozik a nem is olyan egyszerű feladatra. Amikor ez a tünet-együttes kialakul, akkor sajnos már egy autoimmun folyamat is elindult a szervezetben. Az alternatív terápiákat a szteroidok mellett még jó eséllyel el lehet kezdeni, de ha már valaki ott tart, hogy immunválasz csökkentő gyógyszereket szed, vagyis mesterségesen gyengítik az immunrendszerét, akkor nagyon beszűkültek a természetgyógyászat lehetőségei.

Bővebben »

Kopaszodás

Kopaszodás

A hétvégén nekigyürkőztem, hogy a sok megválaszolatlan segítségkérő levelet elintézzem. Hiába, hétköznap már alig jut rá időm, mert személyesen is sokan keresnek. Egy fiatal nő, miután felsorolta a saját bajait, a párja számára is kért tanácsot: „28 éves férfi, aki az elmúlt években nagy ütemben kezdett kopaszodni. A homlokán a hajvonala folyamatosan „tűnik el”, azaz csúszik felfelé, és a fejtetején is egyre nagyobb folt látható. Őt borzasztóan zavarja a dolog. Jártunk már bőrgyógyásznál, természetgyógyásznál, hajszakértőnél, vásároltunk drogériai készítményeket, de semmi nem vált be, pedig tényleg kitartóan és pontosan alkalmaztunk mindent, amit ajánlottak, vagy magunktól megfelelőnek tartottunk.

Bővebben »

Tikkelés

Tikkelés

Tudom, nem egy őrült nagy probléma, de ha valakinek állandóan rángatózik a szeme, nos Ő azért szeretne megszabadulni ettől a tünettől. Pár nap alatt 2 ilyen esetet is kaptam, s mivel mindkettő rendeződött, ezért közzé teszem a „receptet”, hátha másnak is hasznára válik. Az első esetben egy felnőtt nő fordult hozzám. Ő már több foglalkozáson is részt vett a Klubban, és próbált valamit változtatni ezen a tüneten. „Bocs,de megint hozzád kell fordulnom segítségért ,mert ez a szem tikkelés nem akar elhagyni és nagyon zavaró.

Bővebben »

Gyermekbetegségek

Gyermekbetegségek

Sokszor keres meg aggódó szülő óvódás vagy kisiskolás gyermeke miatt. A sorozatos felső légúti tünetek és az orvosi rendelő sűrű látogatása arra készteti őket, hogy számba vegyék az alternatív terápiák adta lehetőségeket. Két estet szeretnék ezzel kapcsolatban bemutatni. „A segítségét és tanácsát szeretném kérni: a problémánk az hogy a 4,5 éves kisfiamnak rendszeresen havi gyakorisággal visszatérő tüszős mandula gyulladása van. Eddig összesen 20 db volt. Eleinte évente 1-3, tavaly már 9 és az idén 6 db.

Bővebben »

Melyiket a sok közül?

Melyiket a sok közül?

„Még csak most ismerkedem az Energy termékekkel, nagyon tetszenek, de nem tudom eldönteni, melyik lenne számunkra a megfelelő. Évek óta deréktáji fájdalmaim vannak, változó erősségben, legfőképpen előre hajláskor, vagy hosszadalmas üléskor. Röntgen vagy egyéb vizsgálatot nem végeztettem soha, kicsit félek attól, hogy ha kiderülne valamilyen fizikai elváltozás, nehezebben tudnék hinni abban, hogy elmúlik :) Másik problémám, hogy így a téli időszak kezdetén a torkom kiszárad és fáj, leginkább reggelenként ébredéskor, de néha napközben is. Eddig csak sós vizes és ezüstkolloidos gargarizálást alkalmaztam, de nem igazán szűnik, igaz, nem is súlyosbodik. Páromnál is szeretném az Energy termékek segítségét igénybe venni, ő némi túlsúllyal rendelkezik has tájékon, ami elég nehezen akar csökkenni.

Bővebben »

Skizofrénia

2012. október. 31. gaba / cytosan inovum
Skizofrénia

A telefonban a hölgy azt mondja, hogy letelt a kúra, amit javasoltam, és azt ígértem neki korábban, hogy utána megnézem ismét az állapotát. Hogy tetszik magát érezni? – tettem fel teljesen fölöslegesen a kérdést, hiszen a hangján is lehetett már hallani, hogy jól van. Nagyon jól érzem magam, mintha ujjá születtem volna! – hangzott a válasz, és még hozzátette: tudja, kicsit morbid, hogy holnap a halottakat ünnepeljük, én meg az ujjá születésemet, de szerintem ha kimegyek a temetőbe az anyukám sírjához, ő is fog örülni annak, hogy így lát.

Bővebben »

Fiatalodjunk!

Fiatalodjunk!

A tegnapi klubfoglalkozáson megint az energiarendszerünkkel foglalkoztunk. Az első ilyen előadás a földelésről szólt, és akkor el is mondtam, hogy ha a központi energiavezeték nem tiszta és nem működik rendesen, akkor az Energy termékei sem tudnak hatékonyan működni. Akkor megtanultuk a csakráink tisztítását és a központi energiavezetéken a földi és égi energiák felvételét. Feltöltöttük magunkat mindkét pólusból. Örömmel tapasztaltam, hogy amikor két nappal később a parazita szűrésen olyan embert teszteltem, aki a földelésen is részt vett, érezhetően erősebb volt az energiaáramlás.

Bővebben »

Hasznos tanácsok

2012. október. 10. vironal / cytosan inovum / lapacho
Hasznos tanácsok

Egy anyuka a következőket írta nekem: „Tegnap figyeltem a kisfiamat, rettenetesen erőlködött nagydolog közben. A széklete mint a kavics , szinte nincs is víztartalma.” A székletnek alapvetően van víztartalma. Akkor tűnik el belőle a víz, ha sokáig pang a vastagbélben. Visszaszívás történik a szervezet részéről. Ez általában nem testi probléma, és felnőttnél is előfordul. Amikor az ember tartogatja a szemetet, nem tud megszabadulni a rossz gondolatoktól, nem tudja elengedni magát. Ezek már pszichés dolgok. A következőket tanácsoltam az anyukának.

Bővebben »

Ízületi kopás

2012. október. 3. cytosan inovum / skeletin / királydinnye
Ízületi kopás

A hozzám érkező levelek közül most megint kiválasztottam egyet, mert úgy érzem, hogy ez tipikus, és másoknak is hasznára válik, ha elolvassa a tanácsaimat: „Néhány jó tanácsot szeretnék Öntől kérni az egészségemmel kapcsolatban. A bal térdem hajlatában Baker ciszta van, amivel az orvosok nem tudnak mit kezdeni. A térdeim mindkét lábamon nagyon fájnak, kopásos ízületi problémáimból adódóan sokszor alig bírok lábra állni. Ezen kívül gerincsérvet diagnosztizáltak nálam 5 éve. Körülbelül 10 éve szedek magas vérnyomásra gyógyszert, amit szeretnék gyógynövényekkel kiváltani. Ha lehetne kérni Öntől segítséget abban, hogy mit szedjek illetve használjak, hogy az életminőségem javuljon. 76 éves vagyok és még elég aktív, egy nagy kertet művelek , ami most már nagyon megvisel. Válaszát előre is köszönöm.”

Bővebben »

Derékfájás

2012. szeptember. 27. cytosan inovum / lapacho / artrin
Derékfájás

Tisztelt Mara! Olvastam a Vitae újságban a cikkeit és nagyon érdekesnek találtam. A segítségét szeretném kérni azzal kapcsolatban, hogy időnként minden előzetes ok nélkül fáj a derekam, a gerincem illetve a térdem. 46 éves vagyok eléggé össze vissza-eszem, az édességeket nagyon szeretem. Próbálok egészségesen élni. Időnként vitaminokat is szedek, de szeretném tudni hogy erre a problémára mi lenne a legideálisabb gyógyhatású készítmény. Várom mielőbbi válaszát. Köszönettel, T!

Bővebben »

A Víz elem problémái

A Víz elem problémái

A hosszú hétvége időt adott arra, hogy behozzam a lemaradásomat és válaszoljak a segítséget kérő levelekre. Néhány tanulságos esetet ezek közül megosztok most veletek. „Sok cikkét olvastam már a Vitae magazinban, és érdekelne a véleménye két ügyben is. Évek óta fennálló probléma hogy vér van a vizeletemben, tükrözéssel kimutatták, hogy a hólyag alapon gombásodás van, kaptam rá erős gombaellenes gyógyszereket, de semmi javulás. Gyakran van hüvelyi fertőzésem is. Állandó gondom van még a rendszertelen emésztéssel, székrekedéssel küzdök gyerekkorom óta.

Bővebben »

Cukorbetegség

2012. február. 29. cytosan inovum / imunosan
Cukorbetegség

Tegnap este egy bácsi jött hozzám. Másodszor találkoztunk. Azért kérte a segítségemet, mert az orvos inzulinra akarja állítani a magas cukra miatt. Ő pedig nyilván ezt nem szeretné. A cukorbetegség mögött is sok minden állhat, jelen esetben a hasnyálmirigy területén jelentkező gombás fertőzés volt az ok. Cytosan Inovumot szedettem vele és Imunosant. Ugye az, hogy Cytosant, vagy Cytosan Inovumot használunk, alkat függő is, nem csak az összetevők határozzák meg, hogy melyiket válasszuk.

Bővebben »