P3-as cytológiai lelet

2013. február. 26. grepofit / cytosan inovum
P3-as cytológiai lelet

„Most telt le a 8 napos kúrám és szeretnék beszámolni, az eddigi részsikeremről. Több éve a bal mellemben fennállt egy akut gyulladás, ami sok fájdalmat okozott. Ez most megszűnt, így a többi dologban is nagyon bizakodó vagyok.” Kísértetiesen hasonlít ez a levél részlet a február 12.-i bejegyzésemhez, és ott is a Grepofit volt a főszereplő. Hm. Talán meg kellene mérnem a rezgését.

Bővebben »

Pánikbetegség

2013. február. 21. peralgin / drags imun / imunosan
Pánikbetegség

Több kérdést is kaptam ezzel kapcsolatban, és úgy érzem, hogy ez a probléma is megér némi okfejtést. Valószínűleg ez is más képet fest az én sajátos látásmódommal megközelítve. „Azt szeretném kérdezni, hogy pánik betegséggel is foglalkozik-e, és ezek a gyógymódok jók-e arra? Valamit tud-e ajánlani?” „Szeretném megkérdezni, hogy lányom pánik betegségtől szenved, és ehhez kérném a segítségedet. 1 éve már szed Energy készítményeket és 6-7 hónapon keresztül ettől tünetmentes volt a Korolenre jól reagált. Folyamatos gyomorproblémái miatt szeptemberben paleolit diétába kezdett, de decembertől újra jöttek a rohamok, ami januárban már egészen intenzív lett. Most abbahagyta a diétát, a gyomra teljesen meggyógyult. Nem tudom mivel segíthetnénk rajta. Várjuk javaslatod.”

Bővebben »

Együtt kell élni vele

2013. február. 20. lapacho / chanca piedra / imunosan / cytosan inovum
Együtt kell élni vele

„Pár éve minden összejött, amire az orvostársadalom azt mondja, hogy együtt kell élni vele. Magas vérnyomás (gyógyszert kaptam természetesen), időnkénti szédülések, hasi diszkomfort (puffadás szinte minden evés után), savtúltengés, visszér, csípő és lábfájdalom, látványosan gyengülő szemek, gyorsan romló fogak, sarok fájdalom. Öt éve elmaradt a menzeszem, a kilók gyarapodnak rajtam úgy is, hogy tavasztól késő őszig biciklivel járok. Kb. napi 5-6 km-t bicajozok így, illetve a munkahelyemen is lótok-futok, cipekedek egész nap. Időnként csillapíthatatlan édességfalás is rám tör, betetőzve mindent :) Szerencsémre gyakran előveszem és újraolvasom a Vitae régebbi számait, így amikor a Ravasz gombák, cseles paraziták című blog bejegyzését olvastam, eldöntöttem, megkeresem önt és megkérem, nézzen picit rám így a távolból, s segítsen, hogy ismét az a fitt és dinamikus nő lehessek, mint ezelőtt.”

Bővebben »

Parazita terhelés

2013. február. 18. smilax officinalis
Parazita terhelés

„Érdeklődöm, hogy melyik módszerrel mérhető a parazita a szervezetben?” – ez a kérdés állt az egyik hozzám küldött levélben. Ez egy nagyon egyszerű kérdés, mégis nehéz rá válaszolni. Talán ha lenne ilyen módszer, akkor nem lenne ennyi gyógyíthatatlan betegség. Létezik ilyen módszer egyáltalán? Én sok helyen tanultam, de senki sem mutatta hogyan kell mérni a parazitákat. Sőt. Ha jól emlékszem, akkor arról sem beszélt senki, hogy milyen fontos felderíteni a szervezet parazita terhelését. Amit tudok, és ahogy én mérem, az teljes mértékben saját tapasztalat. Nem titok hogyan csinálom, így hát, ha senki sem beszél róla, akkor majd én elkezdem.

Bővebben »

Erős ciklus

Erős ciklus

„Három éve használom az Energy készítményeket. A nőgyógyászati vizsgálaton P3-as cytológiai eredményem volt több alkalommal, azonban sem az orvosom, sem az onkológus nem gondolja, hogy komolyabb gondom lenne. Kb. 1/2 éve a menstruációmmal problémáim vannak: nagyon erős, és több mint 7 napig tart. Erre a problémára Cytovital krémet, 3x8 csepp Korolent, 3x5 Sephia C30-as szert, valamint 1x5 Schüssler Nr.3-as készítményt szedek. A problémám ez év januárig rendeződni látszott, azonban most ismét 10 napos volt a ciklusom. Kérdésem az lenne, hogy a fenti készítményeken kívül van-e esetleg más készítmény, ami hatékonyabban és tartósan megoldja a problémámat.”

Bővebben »

Hasi panaszok és szemölcs

2013. február. 13. greporit / regalen
Hasi panaszok és szemölcs

Ezt a levelet ma kaptam: „Kedves Mária! Ne haragudjon, hogy ismét zavarom, de 12. napja szedem a Grepofit kapszulát, ahogyan ajánlotta. A hasfájásom azóta nem jött elő, viszont a székrekedésem még mindig megvan, és csak hashajtó segít, de a kúra még tart, türelmes leszek. Amit viszont meg akartam Önnel osztani, az a következő. Egy szemölcs nőtt a nagyajkamon, amit vírus okoz, és kb. egy hónapja elkezdett rohamosan nőni. Egy hete szedtem a Grepofitot, mikor azt vettem észre, hogy nemhogy nem nőtt tovább, de a mérete elkezdett csökkenni.

Bővebben »

Öngyógyító képességünk

2013. február. 11. smilax officinalis
Öngyógyító képességünk

A személyes tanácsadás alkalmával mindig hangsúlyozom, és az előző bejegyzésemben is említettem, hogy milyen fontos az öngyógyító képességünk megléte. Az, hogy a szervezetünk képes legyen a gyógyulásra. Az öngyógyító folyamatok beindulása nélkül, pusztán külső segítségre támaszkodva, különböző gyógyszerek és egyéb készítmények használatával csak lassan érhető el eredmény, sok esetben így is csak részeredmény. A kliens elveszíti türelmét, azt gondolja, hogy neki ez a készítmény vagy terápia nem használ. Pedig annyi történik csupán, hogy amikor elkezd használni egy készítményt, akkor az a szervezetbe jutva nem talál szövetségesre, nem találkozik azzal az öngyógyító erővel, amit támogatva gyorsan ki tudná fejteni hatását.

Bővebben »

Crohn betegség

Crohn betegség

A Crohn betegség súlyos betegségnek számít. Egyike azoknak, amely az orvostudomány jelenlegi állása szerint nem gyógyítható, s így a diagnózis kimondása egy életre megpecsételi az ember sorsát. Az a szomorú, hogy egyre több fiatal lány jön hozzám ezzel a problémával. Szerencsére nem mindenki fogadja el az együttélést ezzel a betegséggel, és vállalkozik a nem is olyan egyszerű feladatra. Amikor ez a tünet-együttes kialakul, akkor sajnos már egy autoimmun folyamat is elindult a szervezetben. Az alternatív terápiákat a szteroidok mellett még jó eséllyel el lehet kezdeni, de ha már valaki ott tart, hogy immunválasz csökkentő gyógyszereket szed, vagyis mesterségesen gyengítik az immunrendszerét, akkor nagyon beszűkültek a természetgyógyászat lehetőségei.

Bővebben »